TOP 3 letecké ostrovní destinace

TOP 3 letecké ostrovní destinace

Máte ještě dovolenou před sebou a nevíte, kam se vydat? Toužíte po odpočinku na pláži, dobrodružství nebo poznání jiné kultury? Přinášíme vám tipy na 3 nejkrásnější ostrovní destinace, kam můžete teď v létě ještě letět.

Dovolenou můžete prožít kdekoli na světě. Někde si budete užívat nekonečné pláže, jemný písek a Relax ve stínu palem. Jinde se vydáte za místní kulturou, panenskou přírodou, nebo plavbu lodí. Které ostrovy jsou ty nej?

Seychely

Ráj na zemi východně od Afriky. Aleje palem, bílé pláže, azurově modré teplé moře – co víc si pro odpočinek a načerpání sil do dalších všedních dní přát? Právem jsou Seychely považovány za jednu z nejluxusnějších destinací.

Tvoří je 41 krásných ostrůvků, hlavním z nich je Mahé. Zdejší příroda je rozmanitá, setkáte se tak nejen s plážemi, které lákají k odpočinku, ale i s pralesy a horami, které přímo volají na dobrodruhy.

Prohlédněte si památky hlavního města Victoria, vydejte se na ostrov Praslin, kde se pokocháte pohledem na nemravně vypadající plody palem, nebo na ostrov La Digue, který jistě znáte z fotek. Obdivovat tu můžete volně žijící želvy obrovské, vodopády, pralesy a nejromantičtější západy slunce.

Udělejte si radost a alespoň jednou za život navštivte skutečný Ráj na zemi.

Maledivy

Tvoří je na 2 000 korálových ostrovů a ostrůvků. Některé jsou maličké, na jiných stojí města. Celá skupina obydlených i neobydlených ostrovů tvoří 26 přírodních atolů. Každý z nich je tvořen korálovým útesem, který obklopuje ostrov spolu s mělkou lagunou. To zná jako pohádka, co říkáte?

Atoly můžete obdivovat při plavbě lodí, u pobřeží můžete šnorchlovat a pozorovat podmořský svět. Až vás přestane bavit polehávání na některé z úchvatných pláží, půjčte si kajak a prozkoumejte lagunu. Láká vás piknik uprostřed moře? Žádný problém. Udělejte si výlet na sandbank – mělčinu v moři.

Oblíbenou zábavou místních po setmění je krmení rejnoků. Přidejte se k nim. Máte srdce rybáře? Vyrazte na rybářský výlet a ulovte třeba mečouna. Chcete si dovolenou užít a nechat smysly odpočinout? Navštivte zdejší lázeňská střediska.

Nezapomeňte ochutnat některou z místních specialit jako Kulhimas (tuňák v ostré červené omáčce), Bajiya (pečivo plněné směsí ryb, cibule a kokosu) nebo těstovinové kuličky plněné uzenou rybou – Gulha.

Filipíny

Ostrovní stát v jihovýchodní Asii sousedící s Taiwanem, Indonésií a Malajsií. Láká nejen nádhernými plážemi, ale i na vodopády, hory, deštné pralesy, jeskyně, rýžová pole a nejkrásnější místa na světě ke šnorchlování a potápění. Filipíny jsou také známé mnoha festivaly.

Brzy ráno vyrazte třeba na trek na sopku Pinatubo, nebo Mayon, vyšlápněte do kopečků Chocolate Hils, zašnorchlujte si u poloostrova Caramoan, kdo chce nakupovat, ten vyrazí do Manily. Až Vás to přestane bavit, odpočiňte si na pláži, zajděte si tam na masáž a večer se udělejte romantickou procházku při západu slunce. Za odměnu si v baru dejte nějaký ten drink.

Nezapomeňte ochutnat zdejší opékané sele (lechon), polévku sinigang, pivo San Miguel nebo rum Tanduay. Kdo chce nahlédnout pod pokličku kuchařů, nesmí zapomenout vyrazit ke stánkům u cesty.

Teď už nezbývá než si vybrat, který z ostrovů je vašemu srdci nejbližší, zakoupit výhodnou letenku a vyrazit na cesty. Krásnou dovolenou!

Článek TOP 3 letecké ostrovní destinace byl publikován 24. října 2019 v 21.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...