Letenky na Maledivy – prožijte dovolenou snů

Tagy:  Maledivy, ostrov, moře, zajímavosti, sporty

Sponzorované odkazy:

Letenky na Maledivy – prožijte dovolenou snů

Dovolená v podobě nepřekonatelné exotiky a romantiky – přesně o tom jsou Maledivy. Nejeden novomanželský pár si jako své líbánky vybere právě zdejší lokalitu, která nabízí neskutečný luxus. Dovolená na Maledivách je vyhledávána zejména pro své úchvatné korálové ostrůvky, které jsou omývány průzračným mořem.

Ostrovní stát, tvořící řetězec devatenácti korálových atolů, najdeme na jihu Asie v Indickém oceánu, asi 500 km na jih od Indie. Táhne se v délce zhruba 800 km severojižním směrem. Celkově Maledivy tvoří 1196 ostrovů, z nichž obydleno je zhruba 200. Jsou nejplošším a nejníže položeným státem světa a patří mezi nejatraktivnější turistická místa na zeměkouli. Toto prvenství však skýtá hrozbu v podobě záplav a vln tsunami, které již nejednou na ostrovech napáchaly obrovské škody.

Maledivy jsou rájem na zemi, autor: cyberwokiMaledivy jsou rájem na zemi, autor: cyberwoki

Snad největším bohatstvím Malediv je jedinečná příroda, na kterou jsou místní lidé náležitě pyšní a všichni se k ní chovají velice ohleduplně, což je vyžadováno i od turistů. Také díky tomu jsou křišťálové laguny stále plné korálů a barevných korálových rybek, potápění na Maledivách je tedy velice pestré. Ať už objevujete zákoutí v teplých lagunách nebo na okraji reefu, kde korálový útes klesá do hluboké modři, setkáte se s nepřeberným množstvím malých pestrobarevných rybiček, malými žraloky, rejnoky a želvami. Obdivovat můžete nádherné korály různých tvarů, barev a velikostí.

Pro všechny turisty jsou připraveny nejrůznější nadvodní bungalovy, které jsou ideální pro odpočinek a také ukrytí před hřejivým sluncem. Pro dopravu mezi ostrovy nebo z letiště je možné využít vodní taxi nebo vzdušné taxi, což jsou malá letadla, která vám dopraví kamkoliv.

Maledivy mají ideální podmínky téměř pro všechny vodní sporty, přičemž k nejoblíbenějším patří vodní lyžování, windsurfing, plachtění, projížďka na skútru nebo plachtění na katamaránu. Všechny turistické ostrovy disponují bohatou nabídkou služeb sportovního vyžití, s možností vypůjčení si kompletního sportovního vybavení. Výjimkou není ani přítomnost plně vybavených potápěčských škol, které se nachází téměř na každém ostrově.

Užijte si průzračné moře a bělostný písek, autor: SwissGUžijte si průzračné moře a bělostný písek, autor: SwissG

Letenky

Pokud jste zatoužili po cestě na pohádkové Maledivy, počítejte s tím, že ceny letenek nebudou nijak akční. Důvodem je obrovská vzdálenost. Se společností Emirates vás letenka vyjde na 22 612 korun a to včetně zpátečního letu a letištních poplatků.

Nejlevnější letenky na Maledivy nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Maledivy – prožijte dovolenou snů byl publikován 10. února 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...