4 tipy, co si vzít do letadla a jak se zabavit

Tagy:  letenky, zavazadla, kniha, mp3 přehrávač, telefon, ipad, tablet, hudba, slovník, učení

Sponzorované odkazy:

4 tipy, co si vzít do letadla a jak se zabavit

Cestování letadlem je beze sporu tou nejpraktičtější variantou přepravy z jedné destinace do druhé. Jednak se jedná o opravdu rychlý transport, celou cestu se budete cítit komfortně, nemusíte se vůbec o nic starat. dostanete najíst a napít, můžete si odpočinout nebo se prospat a za průběh cesty nenesete vůbec žádnou odpovědnost, což v případě cesty osobním automobilem tvrdit nelze. Pokud letíte sotva pár hodin, nějak se jistě zabavíte, nicméně i v letadle můžete mít dlouhou chvíli, proto je dobré si s sebou přibalit pár věcí, které vám nezabaví letištní kontrola a které vám let zpříjemní a možná se právě létání letadlem pak stane vaší oblíbenou činností.

Nadupaný ipad nebo mp3 přehrávač

Dnes už mají téměř všichni chytré telefony, do kterých si dle libosti nahrajete hudbu, videoklipy a dokonce audio knihy. Na co s sebou tedy ještě nosit mp3 přehrávače nebo ipady? Jejich přítomnost oceníte právě ve zmiňovaném letadle, neboť u mnoha společností jsou telefony zakázány a navíc v oblacích nemusíte chytit signál, který jejich funkci často podmiňuje. Mp3 přehrávač či jiný přístroj na hudbu si „nadupejte“ těmi nejlepšími peckami, na které rádi vzpomínáte anebo si do jejich útrob nahrajte relaxační hudbu, která vám pomůže spát a nevnímat ruch kolem.

Autor: SarahAutor: Sarah

Časopis, který lze opravdu číst

Říkáte si, že přeci všechny časopisy slouží ke čtení, nicméně ne vždy tomu tak je. Existují takové, a bohužel jich není málo, kde za stovku stran zaplatíte takřka nekřesťanské peníze, přičemž časopis prolistujete za minut a nedozvíte se, krom poutavých reklam, vůbec nic. Do letadla si s sebou proto nakupte takové časopisy, které jsou zajímavé na čtení a které vás budou bavit. Skvělou volbou jsou Forbes, Mladá Fronta a podobně. Pro pobavení poslouží i bulvární plátky.

Vzdělávejte se po cestě

Ať už letíte do jakékoliv destinace, vždy je dobré naučit se alespoň pár základních frází dané země nebo oblasti. Jistě, anglicky se dnes domluvíte snad všude, nicméně místní obyvatele Thajska, Indonésie, Indie, Saudské Arábie, ale i evropských států velmi rádi slyší, když se snažíte hovořit jejich jazykem a ruku na srdce, mít na své straně domorodce není nikdy na škodu. Pořiďte si proto slovník začátečníka nebo základní lekce pro samouky a začněte se v cizí řeči vzdělávat již po cestě. Za 8 hodin se toho naučíte víc než dost.

Věnujte se tomu, co doma nestíháte

Také máte na svém „to do“ listu věci, které potřebujete již několik let udělat, ale jednoduše vám na ně nezbývá čas? Pak se na ně vrhněte například v letadle. Máte přeplněný diář v telefonu nebo tabletu? Pak nastala ta správná chvíle na jeho promazání a srovnání. Slíbili jste si, že protřídíte svoji peněženku, zbavíte se starých kontaktů v telefonu nebo obepíšete všechny své přátele a příbuzné? Pak to udělejte právě během dlouhého letu.

Článek 4 tipy, co si vzít do letadla a jak se zabavit byl publikován 25. března 2016 v 19.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...