Levné letenky z Brna – cestujte za bezkonkurenční ceny

Tagy:  Brno, letiště, terminál, historie, ryanair, wizzair

Sponzorované odkazy:

Levné letenky z Brna – cestujte za bezkonkurenční ceny

Žili jste celé roky v domnění, že na dovolenou se letecky vypravíte pouze z pražské Ruzyně? Opak je pravdou, z Brna se do několika málo destinací dostanete za opravdu nízké a bezkonkurenční ce­ny.

Letiště Brno

Brno-Tuřany je mezinárodní odletové a příletové letiště nacházející se 7,5 km od moravské metropole. Letiště s nepřetržitým provozem je plně vybaveno pro lety VFR a umožňuje provoz ve dne i v noci.

Futuristická hala moderního letiště Tuřany, autor: Karel xFuturistická hala moderního letiště Tuřany, autor: Karel x

Historie

Slavnostní otevření propuklo v roce 1954, o 4 roky později zde byl zahájen civilní provoz. Již v šedesátých letech počet odbavených cestujících výrazně překročil 200 tisíc a počet pohybů letadel 10 tisíc ročně. V letech 1984 až 1985 byla rozšířen odbavovací hala a letiště získalo statut veřejného mezinárodního civilního letiště. V polovině roku 2002 se provozu letiště ujmula soukromá společnost LETIŠTĚ BRNO, a.s. a o pár měsíců později započaly první letecké dny, které se konaly i 6 let poté. V roce 2006 byl otevřen moderní, architektonicky pozoruhodný terminál a zahájeno pravidelné spojení ČSA s Prahou. Dnes se z Brna létá převážně do Moskvy, ale také do Milána a Španělska.

Letecký den je atrakcí celého města, autor: MarekVLetecký den je atrakcí celého města, autor: MarekV

Terminály

Hlavní terminál pochází z dílny uznávaného brněnského architekta Petra Parolka, ten se ve své tvorbě odklonil od tradičního funkcionalismu a stavbu navrhl ve stylu high-tech, řadícím se do organické architektury. Základem nosné konstrukce jednolodní oblé haly o rozměrech 44,5 × 81 m je šest mohutných, v interiéru přiznaných příhradových oblouků, aerodynamický šupinatý plášť budovy je zvenku pokryt šestiúhelníkovými šablonami z titanzinkového plechu. Interiér haly je čistý, bez zbytečných dekorací a podléhá dennímu a nočnímu světlu.

Hlavní terminál pochází z dílny uznávaného brněnského architekta Petra Parolka, autor: Karel xHlavní terminál pochází z dílny uznávaného brněnského architekta Petra Parolka, autor: Karel x

Brno město

Moravská metropole je jak všichni víme druhé největší město republiky s počtem obyvatel okolo 400 tisíc. Brno se stalo centrem soudní moci České republiky a sídlem Ústavního soudu. Významným místem je výstaviště, kde se konají důležité veletrhy a tradiční výstavy. Oproti Praze je Brno daleko méně komerční a stále si zakládá na svých tradicích v podobě krojů a moravských koncertů. Najdete zde také větší procento věřících. Co se vysokoškolského studia týče, Masarykova univerzita se pyšní prvotřídní kvalitou a mohla by se rovnat univerzitě Karlově v hlavním městě. K nejvýznamnějším dominantám města se řadí hrad Špilberk, katedrála svatého Petra a Pavla, hrad Veveří, Brněnská přehrada a funkcionalistická vila Tugendhat zapsaná ve světovém děditství UNESCO.

S Ryanair se z Brna do Londýna dopravíte za neuvěřitelných 805 korun, včetně zpáteční cesty. Letenka do Milána tam i zpět pro jednu osobu stojí 1152 korun českých. S Wizzair se do Londýna vypravíte za 1021 Kč a do Říma se podíváte za akční cenu 1122 korun.

Brno, druhé největší město republiky, má překrásné historické centrum, autor: IricigorBrno, druhé největší město republiky, má překrásné historické centrum, autor: Iricigor

Nejlevnější letenky z Brna nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky z Brna – cestujte za bezkonkurenční ceny byl publikován 21. září 2011 v 21.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...