Létání s dětmi nemusí být problém

Tagy:  letenky, letadlo, cestování, létání s dětmi, děti

Sponzorované odkazy:

Létání s dětmi nemusí být problém

Létání se stalo obecně nejvyužívanějším a nejpopulárnějším transportem na světě. Není se čemu divit, přeprava letadlem je nejenom rychlá, ale také komfortní. Nemusíte se trápit zácpou v koloně, dlouhou cestou nepohodlným automobilem a podobně. A pokud si potrpíte na exotické dovolené v zámoří, cestování letadlem je jediná volba, jak se do požadované destinace dostat. Jak se dopravit na romantickou dovolenou ve dvou nepotřebuje žádný návod, ovšem pokud plánujete odcestovat do zahraničí s dětmi a letadlo se jeví jako nejlepší způsob dopravy, pravděpodobně máte jisté pochyby. Hoďte strach za hlavu a vydejte se na dovolenou snů i se svými malými ratolestmi, díky těmto pár trikům vše poběží jako po másle.

Děti předem ohlaste

Než se vydáte se zabalenými zavazadly na letiště a s letenkami v ruce, leteckou společnost o cestování dětí informujte. Učiňte tak i při odbavení na terminále. Letecký personál bude brát ohled na malé pasažéry a pokud necestujete nízkonákladovou dopravou, obdržíte také dětská pitíčka, stravu vhodnější pro děti a možná i nějakou tu sladkost, která rozladěné děti jistě potěší. Upozornit na cestu s dětmi je jak pro vás, tak pro leteckou společnost rozhodně výhodou.

Nebojte se létat s dětmi, autor: contriNebojte se létat s dětmi, autor: contri

Leťte v noci

Pokud očekáváte, že vaše děti vydrží několikahodinový let v klidu a budou si prohlížet obrázkové knížky, jste na omylu. Zdlouhavé sezení na jedné sedačce je nepříjemné i pro dospělého, natož pro dítě. Buďte proto chytří a raději zvolte noční let, který děti pohodlně prospí a vy se tak vyhnete nepříjemným eskapádám a hysterickým záchvatům.

Strach musí jít stranou

Ne každému je letecká doprava blízká a někteří z nás dokonce trpí panickou hrůzou z katastrof a nejrůznějších leteckých havárií. V případě, že vás let nemine a ke všemu hodláte odcestovat s dětmi. Zapomeňte na vystrašené výrazy a poznámky typu ,,jestli cestu vůbec přežijete“. Chcete-li se vyvarovat vyděšenosti vašich dětí, odhoďte veškerý strach za hlavu.

Nezapomeňte na kinedryl

Spousta lidí s citlivějším žaludkem cestování letadle příliš nezvládá a dokonce mělo i zkušenost se zvracením. Dětské bříško je mnohem méně odolné a k tomu pracující nervy mohou vyvolat nepřetržité žaludeční problémy nebo průjem. Hodinu před odletem proto ratolesti ,,nadopujte“ kinedrylem a pro jistotu zabalte i živočišné uhlí či endiaron.

Článek Létání s dětmi nemusí být problém byl publikován 28. ledna 2013 v 15.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...