Kam na dovolenou, pokud nesnesete létání?

Tagy:  létání, dovolená, auto, vlak, cesta, cestování, léto

Sponzorované odkazy:

Kam na dovolenou, pokud nesnesete létání?

Po letní dovolené prahne snad naprosto každý a obzvláště ti, kteří jsou neustále ve stereotypu a v práci od rána do večera. Možností, kam se vypravit na dovolenou je samozřejmě nespočet a záleží čistě na vás, co si zvolíte. Ovšem většina lidí se chce, zcela přirozeně, podívat k moři a užít si teplého podnebí. Nicméně I cesta za vysněným mořem a sluníčkem může být poměrně spletitá, pokud se bojíte létání. Čím dál více lidí s touto fobií bojuje a někteří jsou natolik zatvrzelí, že do letadla skutečně nesednou. Kam se vydat, pakliže pro vás letadlo nepřichází v úvahu? Máme pro vás prá bezva tipů.

Autem za pár hodin u moře

Pakliže máte vlastní automobil. Cesta na dovolenou je aute samozřejmě nejjednodušší. Někteří lidé cestování autem dokonce milují a nedělá jim tento druh transportu vůbec žádný problém. Patříte k nim také? Pak neváhejte a vydejte se na dovolenou práce osobním automobilem. Nezbytností je samozřejmě nosná dávka opatrnosti a pojištění, ale možná budete až překvapeni, kam se můžete autem vydat. Za několik hodin totiž můžete být u moře nebo u oblíbených jezer. Za 7,5 hodiny se podíváte na sever Itálie, do Choprvatska nebo třeba k jezeru Garda či Como. Skvělu volbou je pak také Maďarsko a léčivé prameny, kde budete dokonbce za hodin 6.

Autor: DaraKero_FAutor: DaraKero_F

Auto a loď jako dokonalá dvojice

Mnohé cestovatelské deníky píší, že nejkrásnější dovolenou zažijete na ostrovech. Tam je krajina takřka panenská a díky izolaci vznikají krásná místa a také přátelské vazby mezi místními obyvateli. Překrásně vám tedy budete například na italském ostrově Sardinie, na francouzské Korsice, ale také na chorvatském ostrově Hvar. Jak se ale na ostrovy dostat, pokud cestujete autem?: Jednoduše si najděte trajektové spoje a vysněná dovolená se stane skutečností.

Vlakem až za humna

Cestovat samozřejmě můžete také vlakem. Pokud s sebou neplánujjete zabalit jídlo a nechcete si vzít více věcí, než je nutné, lze velmi pohodlně cestovat právě vlakem. Například na Štrbské pleso se díky byznys dřídě dostanete za pár hodin a užijete si příjemnou cestu plnou servisu. Vlaky jezdí také do přímořských oblastí, tak neváhejte a zjistěte si více.

Autor: PaoloAutor: Paolo

Článek Kam na dovolenou, pokud nesnesete létání? byl publikován 4. července 2017 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...