Přílety a odlety na letiště Praha Ruzyně

Tagy:  Praha Ruzyně, Ruzyně, letiště, přílety, odlety, příletové hala, odletování hala, brána

Sponzorované odkazy:

Přílety a odlety na letiště Praha Ruzyně

Nejdůležitější informace o odletech a příletech nám dá naše letenka či potvrzení rezervace, dále pak už vše sledujeme až na letišti.

Časy odletů

Čas odletu je pro každého cestujícího nesmírně důležitý. Ještě důležitější je však čas uzavření brány.

Čas odletu zjistíme jednak při rezervaci letenky, dále ho najdeme na letence nebo potvrzení rezervace. Při příchodu na letiště je také třeba čas odletu zkontrolovat na informačních tabulích, a to jednak před odbavením, tak také i po průchodu bezpečnostní kontrolou. Na letišti probíhají poměrně běžně různé změny, informovanost je tedy nutná, byť se obvykle lety spíše zpožďují.

Pokud kalkulujeme s časem, který na letišti potřebujeme, je vždy lepší počítat s doporučenými dvěma hodinami. V případě nenadálých událostí se mohou například zkomplikovat bezpečnostní kontroly a veškeré procesy výrazně prodloužit. Také k bráně se musíme dostavit s určitým předstihem, někdy až 40 minut před odletem.

Další informace o odletu

Mimo času odletu je třeba po příchodu na letiště zjistit číslo odbavovací přepážky a následně brány. Obojí nalezneme na informačních tabulích.

Informační tabule bychom měli sledovat průběžně i chvíli před odletem, jelikož je poměrně běžné provádět změny, co se týče odletové brány.

Přílety

Přílety obvykle zajímají hlavně ty, kteří čekají na cestující. K tomu jsou vyhrazeny speciální prostory – příletové haly. Příletovou halu má každý terminál vlastní. I zde nalezneme veškeré informace na informačních tabulích, opět se zobrazují i informace o příletech na druhém terminále.

Na tabulích v příletových halách se dozvídáme v reálném čase informace o plánovaném příletu dle letového řádu, dále o odhadovaném čase, který zohledňuje možné zdržení nebo naopak dřívější přílet, a také skutečný čas přistání letadla. Nedočkaví čekatelé by měli počítat s tím, že v případě odbaveného zavazadla může cestující dorazit i za 30 minut po čase příletu.

Pro přilétající může být někdy také rozhodující čas, za který budou schopni dostat se do příletové haly. V případě terminálu 2 je možné při pouze příručním zavazadle svižným krokem dojít zhruba za 10 minut před letiště na stanoviště autobusů.

Informace na internetu

Všechny potřebné informace o odletech a příletech nalezneme na stránkách ruzyňského letiště. Nové zpracování je přehledné a nabízí skutečně všechno, co potřebujeme znát. U odletů i příletů se zde dozvíme také o zpoždění, ovšem je třeba tyto informace brát s rezervou, systém nedokáže zohlednit úplně vše. Pokud očekáváme zpoždění letu, vždy je lepší situaci sledovat přímo z letiště, změny mohou probíhat skutečně rychle.

Článek Přílety a odlety na letiště Praha Ruzyně byl publikován 1. března 2011 v 00.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...