Letiště Vídeň – mezinárodní letiště Schwechat

Tagy:  Letiště Vídeň, Vídeň, mezinárodní letiště, Schwechat, Austrian Airlines, terminál, Vienna International Airport, Star Aliance, letiště, Rakousko

Sponzorované odkazy:

Letiště Vídeň – mezinárodní letiště Schwechat

Vienna International Airport neboli mezinárodní letiště Vídeň se nachází zhruba 18 km jihovýchodně od hlavního města Rakouska – Vídně. Jedná se o perfektní odletové místo pro cestující nejen z České republiky.

Letiště Schwechat

Jedno z naprosto nejvytíženějších letištích letišť v Evropě je letiště Schwechat ve Vídni. Tento název nese díky menší obci, která se v jeho blízkosti nachází.
Dle přesných statistik se ročně na tomto letišti odbaví neuvěřitelných osmnáct milionů cestujících. Vienna International Airport se může chlubit svou moderní vybaveností, kterou kdejaký pasažér ocení. Cestující zde mohou využít například velké nákupní centrum, restaurace, kavárny, pizzerie, fastfoody, VIP salónky, krytá parkoviště a mnoho dalších. V celém letištním areálu je cestujícím poskytována služba wifi. Navíc v blízkosti letiště se nacházejí hotely a Business centrum.
Moderní architektonickou dominantou letištního komplexu je nepřehlédnutelná 109 metrů vysoká řídící věž. Jedná se o opravdu moderní kousek, neboť na věží jsou umístěna proměnná noční osvětlení. Tato věž se často využívá k reklamním účelům.

Moderní vybavení letiště, autor: Yoshimasa NiwaModerní vybavení letiště, autor: Yoshimasa Niwa

Terminály

Budova letiště má celkem dva terminály – terminál sever a terminál sever 2. Orientace na tomto letišti je zcela bezproblémová. Přízemí je určeno výhradně pro přílety a první patro pro odlety. Z prvního patra jsou dostupné také přístupy k transferům z letiště. Na vídeňském letišti přistávají a odlétají jak velká letadla mezinárodních aeroliniích, tak i menší letadla nízkonákladových firem. Letiště Schwechat má dvě vzletové a přistávací dráhy. Jedna dráha má 3600 m na délku a druhá 3500 m.
Letiště prošlo v minulých letech poměrně rozsáhlými rekonstrukcemi a úpravami. Jedná se o vskutku moderní a rozlehlé letiště.

Moderní věž, autor: Ulrich LatzenhoferModerní věž, autor: Ulrich Latzenhofer

Austrian Airlines

Letiště Vídeň se navíc může pochlubit tím, že se na něm nachází i sídlo rakouské národní letecké společnosti Austrian Airlines.
Austrian Airlines poskytuje svým stálým klientům nejkvalitnější a nejkomfortnější VIP služby. Na letišti má např. vybudováno i vlastní check-in zařízení. Co to znamená? Díky check-in jsou cestující zbaveni zdlouhavých front a čekání. Dále tato společnost nabízí tzv. red ticket. Tzv. červená letenka s sebou nese také celou řadu výhod.
Letecká společnost Austrian Airlines je členem sdružení Star Aliance. Nejen ona, ale i celá řada dalších členských společností, vyčlenila několik svých letadel pro reklamní nátěr.

Austrian Airlines, autor: Cha già JoséAustrian Airlines, autor: Cha già José

Článek Letiště Vídeň – mezinárodní letiště Schwechat byl publikován 18. října 2010 v 13.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...