Letenky do Kanady – jaké jsou možnosti?

Tagy:  Kanada, Vancouver, Calgary, Halifax, letenky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Kanady – jaké jsou možnosti?

Kanada není zrovna zemí, kam by naši krajané lítali obzvláště často. Navíc, málokdy se setkáme s reklamou na výhodné lety do této nádherné zámořské země. Když tedy dojde na to, že bychom letenky do Kanady přeci jen potřebovali, s jistou pravděpodobností si položíme otázku: „Jaké jsou vlastně možnosti? Kdo létá, jak a kam?“.

Letiště v Kanadě

Kanada je zemí, kde existuje až neuvěřitelně hustá síť letišť. Toto je samozřejmě dáno velkými vzdálenostmi mezi jednotlivými městy a často i náročnějším terénem. Při cestě do země tedy sice na výběr příliš mít nebudeme, po zdolání zaoceánského letu však už budeme moci letět, kam se nám jen zachce. Letecká doprava je zde totiž na velmi vysoké úrovni a je užívána skutečně zcela běžně k přesunu i mezi ne tak vzdálenými místy.

Přímé lety do Kanady

Pokud chceme cestovat z Prahy a napřímo, máme na výběr několik různých linek. Přímý let v tomto případě však znamená let s jedním mezipřistáním. U každé destinace může být místo mezipřistání jiné, například při letu do Calgary se setkáme nejčastěji s Amsterodamem, při cestě do Vancouveru to bude pravděpodobně Frankfurt nad Mohanem. Momentálně jsou dostupné přímé lety kromě těchto dvou destinací ještě do Victorie, Halifaxu, Edmontonu a Whitehorsu.

Nepřímé lety do Kanady

Mnohem větší nabídku destinací zaznamenáme v případě nepřímých letů. Někdo možná ocení, že je možné volit jako výchozí místo také jiná česká letiště, například Karlovy Vary. Často se to však neblaze promítne v ceně letenky. Praha přeci jenom zůstává jednoznačně nejvýhodnějším místem odletu.

Nepřímé lety jsou na cestu do Kanady prakticky stejně náročné jako lety přímé. Délka letu je přibližně stejná, ovšem zde záleží na odstupu jednotlivých letů.

Odlety z Vídně

Pokud máme možnost odlétat do Kanady z Vídně, máme šanci najít let přímý bez mezipřistání. Opět se to ale obvykle nepromítne do délky letu.

Odlety z Německa

I v případě odletu z Německa můžeme narazit na přímý let bez mezipřistání. Pokud budeme ochotni vybrat si let s mezipřistáním či dokonce s přestupem, máme možnost jednak si vybrat takovou linku, která nám bude dobře vyhovovat, také ale máme šanci na zajímavější cenu.

Společnosti létající do Kanady

Letenky do Kanady je nejlepší hledat prostřednictvím vyhledávačů letenek, jako je například dobře známý Pelikán. Jinak bychom museli procházet jednotlivé weby všech společností provozujících lety do zámoří. Jedná se o společnosti Condor, British Airways, KLM, Austrian a Delta.

Nejlevnější letenky do Kanady nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Kanady – jaké jsou možnosti? byl publikován 7. května 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...