Reykjavík od 3990 Kč

Tagy:  létání, pobyt, island, reykjavík, evropa, zima, podnebí, památky, kultura

Sponzorované odkazy:

Reykjavík od 3990 Kč

V květnu se přirozeně ,,roztrhl pytel" s letenkami do všech přímořských destinací, které slibují moře, dlouhé pláže a subtropické teploty. Ovšem je třeba myslet i na ty jedince, kteří si na opalování a teplo dvakrát nepotrpí a raději vyhledávají drsnější přírodu a nevšední architekturu. A přesně po ně je zde akční nabídka letenek na Reykjavík, který můžete prozkoumat křížem krážem již od skvělých 3990 korun.

Island je zajímavostí sám o sobě a o jeho netypičnosti a jedinečnosti není sporu. Tento ostrov ležící na severu Evropy je tak trochu izolován od okolního světa, což je patrné na první pohled, neboť je zde vše tak trochu jiné. Odlišná architektura, drsná příroda, zvláštní zvyklosti… A právě proto byste Island a konkrétně pak jeho hlavní město, měli alespoň jednou za život navštívit.

Autor: commons.wikimedia.orgAutor: commons.wikimedia.org

Sice je Island poměrně velkým ostrovem, avšak asi nikoho příliš nepřekvapí, jaká je zde hustota zalidnění. Například hlavní město – Reykjavík totiž obývá pouhých 120 tisíc obyvatel, což je oproti několika milionové Praze opravdu málo. O metropoli, kde by se nezastavila doprava a světla svítila 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, tedy určitě nemůže být řeč. Ale právě proto je toho hlavní město tolik zajímavé. Fakt, že jsou evropská hlavní města přelidněná a plná modernizace je známí, proč se proto místo obvykle Paříže nezastavit někde, kde si lidé váží svého klidu a umějí si užít i samotu.

Možná byste čekali, že vzhledem k subarktickému podnebí jsou zde zimy takřka k nevydržení. Pokud se sem vydáte v lednu nebo v únoru, můžete se obléknout již u nás, neboť jsou teploty takřka stejné. Překvapivé je ale počasí v létě, neboť je opravdu mrazivé a často spadá až do minut 30 stupňů. Zda se na Reyjkjavík vypravíte v létě nebo v zimě, je tak vlastně skoro jedno.

Reyjkjavík vlastní také několik zajímavostí a památek, kvůli kterým si rozhodně přibalte i fotoaparát. Navštivte v první řadě městské muzeum a galerii, dále se podívejte alespoň do jednoho z kostelů, které jsou pro místní obyvatele důležité, navštivte impozantní univerzitu, městskou radnici a nezapomeňte ani na výlet k jezeru Tjornin, kde si skvěle zabruslíte nebo zahrajete lední hokej.

Článek Reykjavík od 3990 Kč byl publikován 16. května 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...