Nejlevnější letenky do Londýna

Tagy:  nejlevnější letenky, letenky do londýna, londýn, město, metropole, cestování, létání, historie, architektura, kultura, galerie, muzea

Sponzorované odkazy:

Nejlevnější letenky do Londýna

Londýn je hned vedle Paříže a Říma nejnavštěvovanějším městem Evropy. Není se čemu divit, neboť turistům nabízí rozmanitou náruč neotřelé architektury, jedinečné kultury a spousty galerií a muzeí. Londýn je unikátní svými chladnými gotickými stavbami jako je například parlament z 11. století. V Londýně si také dosyta užijete nakupování, jenž vás přijde na příjemně peníze. Navštivte například známou Oxford street se spoustou světových butiků. Negativem města je počasí, jenž je velice často deštivé a zamračené. Vezměte si tedy pláštěnky a hurá na poznávací zájezd.

Londýn je hlavní město ostrovního státu Velká Británie se sídlem královny, vlády a parlamentu. Původní jádro Londýna, City of London, leží na ploše pouhých 2,6 kilometrů čtverečních, avšak svou jedinečností opravdu stojí za to. Pod pojmem celý Londýn se nyní rozumí velká aglomerace, s průměrem přibližně 200 kilometrů a více jak 12 000 000 oby­vateli. Londýn je město bohaté na památky připomínající jeho skvělou minulost. Za návštěvu v Londýně stojí Národní galerie, hrad Tower, Westminsterské opatství, Katedrála sv.Pavla a podobně.

Londýn je jedním z nejnavštěvovanějších měst, autor: camaroLondýn je jedním z nejnavštěvovanějších měst, autor: camaro

Houses of Parlament neboli sídlo parlamentu zastiňuje svého daleko staršího souseda, Westminster Abbey, a přece je tato jediná budova ztělesněním velké části anglické historie. Opatství bylo založeno v 8. století, přestavěno Eduardem Vyznavačem v 11. století a poté ještě jednou Jindřichem III. v polovině 13. století. Od dob Viléma Dobyvatele až po současnost se zde konaly všechny korunovace kromě dvou a také víceméně všechny královské pohřby v průběhu poloviny tisíciletí. Je zde pochována celá řada slavných občanů Anglie, i když náhrobní kameny často jen připomínají památku lidí, kteří jsou ve skutečnosti pohřbeni jinde.

Tower od London je jedna z nejznámějších atrakcí Londýna. Byl dějištěm mnoha krvavých událostí v historii národa a místem, kam by se měl každý návštěvník či obyvatel města alespoň jedenkrát podívat. Ačkoli je znám především jako místo, kde byli lidé vězněni a popravováni, sloužil střídavě i jako královská rezidence, zbrojnice, mincovna, zvěřinec, observatoř a také jako místo, kde jsou uloženy korunovační klenoty – kteroužto funkci plní dodnes. Byl zde také královský zvěřinec – opatrovateli královského leoparda byla za vlády Eduarda II. denně vyplácena šestipence na výživu leoparda a jedna penny pro něj jako honorář.

Nejslavnější stavbou Londýna je samozřejmě Buckinghamský palác sloužící jako sídlo královny a celé královské rodiny. Vznikl v roce 1702 jako městské sídlo vévody z Buckinghamu v Londýně, kdy byl postaven na místě nechvalně proslulého vykřičeného domu a v roce 1762 ho syn vévody prodal Jiřímu III. Budova byla renovována koncem 20. let 19. století. Po deset měsíců v roce tu toho není příliš k vidění kromě Střídání stráží, půlhodinového ceremoniálu, při němž oddíl královniny pěší stráže pochoduje na příslušnou pochodovou hudbu od St. James's Paláce. Od roku 1993 se tyto posvátné brány otevírají vždy na dva měsíce v roce.

Letenky

Nyní se do majestátního Londýna podíváte za neuvěřitelných 1233 korun a to se společností ryanair.

Tower Bridge je majestátou města, autor: sarah tortonTower Bridge je majestátou města, autor: sarah torton

Nejlevnější letenky do Londýna nabízí www.pelikan.cz

Článek Nejlevnější letenky do Londýna byl publikován 29. června 2012 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...