Jak a kdy koupit nejlevnější letenky do New Yorku

Tagy:  New York, letenky

Jak a kdy koupit nejlevnější letenky do New Yorku

New York, New York! Také vám ta píseň zní v uších? Socha Svobody, Empire State Building, Manhattan… Vezměte si v práci volno, sežeňte letenky do New Yorku a vydejte se na pořádný výlet. Poradíme vám, jak na to, abyste za letenku neutratili majlant.

Užitečné tipy, jak na letenky do New Yorku

Z Prahy do New Yorku se s mezipřistáním dostanete za zhruba 13 hodin. Můžete odletět z Prahy, Vídně nebo třeba Mnichova a dalších evropských měst. Pokud si chcete pořídit letenky do New Yorku levně, doporučujeme rezervovat je včas, zejména u nízkorozpočtových aerolinek. Pokud plánujete odlet na poslední chvíli, musíte počítat s tím, že ceny letenek do USA budou vyšší.

Zkušení cestovatelé vědí, že akční letenky je třeba hledat, nabídka se totiž každý den mění a je jich omezený počet. Doporučujeme tedy znát datum odletu a kupovat letenku i několik měsíců dopředu. Cena zpáteční letenky do New Yorku se tedy může pohybovat od 6 do 16 tisíc korun, pokud letíte v ekonomické třídě. Na trase Praha–New York můžete letět přímo, nebo s mezipřistáním, například v Oslu.

Jak navštívit co nejvíc? S New York Passem!

Kosmopolitnější už žádné americké město nemůže být. New York je neúnavně dynamický a přitom má i svou bohatou historii. Život na Manhattanu čile tepal už v 19. století. Ovšem „Nový Amsterodam“, jak se dříve město jmenovalo, tu Nizozemci založili už roku 1614. Je tedy o dobrých sto let starší než třeba ruský Petrohrad.

Pokud chcete zažít co nejvíc, kupte si předplacenou kartu New York Pass a navštivte některou z 80 atrakcí. Můžete uplatnit slevu na vstupném. Čím víc turistických atrakcí si naplánujete prozkoumat, tím víc ušetříte. Do New Yorku můžete pro sebe i své přátele či příbuzné sehnat nejlevnější letenky a prožít svoji dovolenou naplno.

Můžete navštívit třeba největší kus zeleně v New Yorku – Central Park. Je to centrum sportovních aktivit, ale i romantických procházek. Vyjeďte superrychlým výtahem na Empire State Building a zatajte dech při pohledu z výšky nebo navštivte Times Square, které můžete označit jako místo pokryté blikajícími neony od „hlavy až k patě“.

Central Park v New YorkuCentral Park v New Yorku

Článek Jak a kdy koupit nejlevnější letenky do New Yorku byl publikován 28. listopadu 2013 v 13.30 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...