Air New Zealand

Tagy:  Air New Zealand, Nový Zéland, letenky, letadla, letecká společnost

Sponzorované odkazy:

Air New Zealand

Jak už název napovídá, Air New Zealand je národní vlajkový dopravce na Novém Zélandu. Byl založen v roce 1940 pod názvem Tasman Empire Airways. O čtyřicet let později byl tento název změněn na dnešní hodně známý Air New Zealand.

Nový Zéland

… nebo také New Zealand či Aotearoa, jak říkají své zemí původní maorští obyvatelé. V překladu tento název znamená Země dlouhého bílého oblaku. Zéland patří mezi čím dál oblíbenější destinace pro dlouhodobou dovolenou. V nejčastějších případech se jedná o dlouhodobou dovolenou spojenou s pracovním pobytem. Tyto dva ostrovy – severní a jižní, lákají mnohé dobrodružné turisty, zažít opravdové dobrodružství.

Letecký dopravce

Air New Zealand je jedním z největších leteckým dopravcem v oblasti celého jižního Pacifiku a jedním z největších v celé Oceánii.
V roce 1999 vstoupil Air New Zealand do leteckého klubu Star Alliance, kvůli lepší a snazší expanzi do Evropy a Ameriky.

Boeing 747, autor: DennissBoeing 747, autor: Denniss

Letiště

Jedinou základnou Air New Zealand je letiště Auckland. Samozřejmě kromě této základny se také soustředí na další dvě letiště na Novém Zélandu – na Wellingtonu a Chritchurchu.

Letecká flotila

Pokud se rozhodnete využít služeb Air New Zealand, je důležité zmínit tyto fakty: rozměry příručního zavazadla nesmí přesáhnout 7 kg, povolené zavazadlo do zavazadlového prostoru může mít do ekonomické třídy 23 kg.
Letecká flotila je poměrně rozsáhlá. Skládá se převážně z letounů Airbus a Boeing. Vlastní skoro 100 kusů a to není zrovna málo. Nejčastěji používaná letadla jsou: Boeing B747–400, Boeing B777–300ER, Boeing B767–300ER, Boeing 737–300 a Airbus A320.

autor: Dennissautor: Denniss

Letíme do Nového Zélandu

Pokud plánujete dovolenou na Novém Zélandu, bude pro vás nejvýhodnější letět z anglického letiště Londýn Heathrow.
Nákup letenky na Nový Zéland není jednoduchou záležitostí. Než si začnete vybírat a poptávat po letence, je důležité si zvolit, kdy poletíte. Nezapomínejte na ten fakt, že roční období jsou obrácená. Když je u nás prosinec, na Novém Zélandu je léto.
Další věc, kterou je nutné před obstaráním letenky promyslet je, kudy poletíte. Na Nový Zéland se dostanete jak přes Asii, tak přes USA. Podle toho se pak vybírá vhodná letecká společnost. A už víte, na jak dlouho jedete? Důležité je správně dodržet termín odletu, neboť mnohé letecké společnosti si za změnu odletu obecně vybírají cca 100 amerických dolarů. Pak se stane, že i ta nejlevnější letenka vás nakonec vyjde pěkně draho.
Letenku na Nový Zéland si zamluvte raději o pár měsíců dříve, před samotným odletem. Nejlevnější letenky bývají až půl roku předem.

Článek Air New Zealand byl publikován 3. října 2011 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...