Wizz Air, letecká společnost v růžovém kabátě

Tagy:  WizzAir, lc, low cost, nízkonákladové aerolinky, Praha, Brno

Sponzorované odkazy:

Wizz Air, letecká společnost v růžovém kabátě

Všimli jste si sytě růžových letadel kroužících nad Ruzyní či Brnem? Nebo reklam ve stejném odstínu na letenky za pár stovek? Ano, přesně tohle byl Wizz Air.

Další „názkonákladovka“

Wizz Air brázdí leteckými koridory už nějakou tu dobu. Tato maďarská nízkonákladová společnost byla založena již v roce 2003, létat začaly až následující rok. V Praze jsme ale Wizz Air mohli zahlédnout až v roce 2009.

Kam Wizz Air létá?

Wizz Air nestále mírně upravuje seznam destinací, kam se s ním můžeme vypravit. Z českých letišť ho najdeme samozřejmě na pražské Ruzyni, nově pak i v Brně. V současnosti létá do celkem 61 destinací, a to už je slušná nabídka. Pokryty jsou však pouze evropské destinace, mimo Evropu můžeme vycestovat jen do Turecka.

Velmi přehlednou mapu letišť, na která se s Wizz Airem dostaneme, nalezneme na jejich webových stránkách.

Linky s odletem z Prahy

Pro cestující z Prahy má Wizz Air hned deset přímých linek do evropských metropolí. Konkrétně se jedná o tato letiště: Barcelona El Prat de Llobregat (Terminál 2), Bari, Benátky Treviso, Brusel Charleroi, Eindhoven, Londýn Luton, Madrid Barajas (Terminál 1), Milán Bergamo, Neapol a Řím Fiumicino.

Nová linka z Brna

Wizz Air zavádí zcela novou linku – Brno-Luton.

Ceny letenek od Wizzu

Každého pochopitelně zajímá, jak moc levné letenky jsou. Wizz Air bez pochyb patří mezi nejlevnější aerolinky, které z Prahy a nově i Brna létají. Nejnižší ceny se pohybují od nějakých 300 korun za letenku, připočíst musíme ještě poplatek za platbu převodem z účtu či online kartou.

Autor: Karoly LorenteyAutor: Karoly Lorentey

Zavazadla a Wizz Air

Wizz Air je výhodný také v případě, že potřebujete letět s těžkými zavazadly. Samozřejmostí je příruční bezplatné zavazadlo, na které jsou kladeny zcela standardní požadavky. Zde je potřeba pouze připomenout, že rozměry zavazadla nejsou pouhým výmyslem. Ukládají se do boxů nad hlavami cestujících, rozměry tedy odpovídají velikosti těchto boxů.

Jako jiné nízkonákladové společnosti, i Wizz Air si účtuje za každé odbavené zavazadlo. Cestující jich může přepravit až šest. Žádné z nich nesmí překročit 32 kg. Neplatí se ale žádné příplatky za kilogramy, cena je jednotná pro jakékoliv zavazadlo nepřekračující výše stanovený limit.

Redukce linek?

Před několika měsíci proběhla médii zpráva, že se Wizz Air chystá výrazně redukovat lety z Prahy. Na některých linkách dokonce chtěli zavést pouze letní provoz. Nakonec to naštěstí nebylo tak „žhavé“, v mnoha případech Wizz Air pouze změnil letový řád.

Článek Wizz Air, letecká společnost v růžovém kabátě byl publikován 1. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...