Letenky do Vietnamu – poznejte neskonalou krásu Asie

Tagy:  Vietnam, asie, hanoj, příroda, krajina, krása, dovolená

Sponzorované odkazy:

Letenky do Vietnamu – poznejte neskonalou krásu Asie

Vietnam je oproti Thajsku či Kambodže poměrně zanedbávaným státem, což je opravdu škoda, neboť skrývá mnohá tajemnství, jenž jsou obyčejným smrtelníkům zcela neznámá. Pokud jste se rozhodli po tradiční a jaksi komerční dovolenou v známém a velice oblíbeném Thajsku, zvažte svou volbu a raději se vydejte do překrásné a panensky nedotknutelné krajiny Vietnamu. Nejenom, že budete naprosto uchváceni zdejší přírodovu v podobě bělostného písku a průzračného moře, ale dostane vás také tamní přátelské obyvatelstvo a ceny, neboť Vietnam je jedním z nejpohostin­nějších a nejlevnějších států vůbec.

Vietnamská socialistická republika, neboli Vietnam se nachází v jihovýchodní Asii a z východu její břehy omývá Jihočínské moře. Sousedními státy jsou Čína, Laos a Kambodža. Počtem obyvatel, který čítá více jak 83 milionů se řadí do první patnáctky nejlidnatějších států světa. Vietnamci tvoří zhruba 80% obyvatelstva, zbylých 20% jsou různá etnika. Hlavním hospodářským produktem je rýže a káva. Většina obyvatel jsou buddhisté, což se odráží v jejich přátelském jednání. Mnoho z nich se také hlásí ke konfucianismu, to je čínský filozofický směr. Mezi ostatní náboženské směry patří taoismus, hinduismus, křesťanství, islám, sekty Cao Dai a Hoa Hao.

Panorama hlavního města Vietnamu, Hanoj, autor: Quonq MatakoPanorama hlavního města Vietnamu, Hanoj, autor: Quonq Matako

Bez pochyby velkým lákadlem pro turisty je tradiční vietnamská kuchyně, která beze zbytků využívá dary moře a země a lahodí oku i chuti. Kombinacím se meze nekladou. Mezi nejčastěji používanou surovinu patří rýže a produkty, které se z rýže vyrábějí.

Hlavním městem Vietnamské republiky je Hanoj, která jednoznačně stojí za návštěvu. Hanoj stále zůstává jednou z nejkrásnějších a nejzachovalejších ukázek francouzské koloniální metropole. A oproti jiným asijským městům se vietnamská vláda nijak nesnaží tento výjimečný ráz a atmosféru města měnit.Stará čtvrť Chrám písemnictví Divadlo vodních loutek Ho Či Minovo mauzoleum.

Letenky

S nabídkou levných nízkonákladových letenek do vietnamského Ho Či Minova Města přišla ukrajinská společnost Aerosvit Airlines. Letenky s odletem z Prahy pořídíte včetně všech poplatků a zpátečního letu již za 11 046 korun.

Vietnam skrývá krásnou a podmanivou krajinu, autor: Lii PavongVietnam skrývá krásnou a podmanivou krajinu, autor: Lii Pavong

Nejlevnější letenky do Vietnamu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Vietnamu – poznejte neskonalou krásu Asie byl publikován 7. března 2012 v 09.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...