Vueling, španělské nízkonákladové aerolinky

Tagy:  Vueling, letenky, nízkonákladové společnosti, lc, low cost, Španělsko, Barcelona

Sponzorované odkazy:

Vueling, španělské nízkonákladové aerolinky

Španělsko beze sporu patří mezi oblíbené země Jižní Evropy. Slunce, památky, příroda i kultura, nejen to táhne návštěvníky po celý rok. Bohužel však nejsou španělská letiště tak zajímavým soustem pro aerolinky, jako je to tomu třeba u Bruselu či Londýna. Každý tip na levné letenky do Španělska je proto velmi vítaný.

O Vuelingu

Vueling, celým názvem Vueling Airlines, je španělská nízkonákladová letecká společnost založená v roce 2004, v polovině tohoto roku již začala operovat. V roce 2008 bylo rozhodnuto o sloučení Vuelingu s dalším nízkonákladovým rivalem společností Clickair. Dodnes společnost rozšířila svoji strojovou základnu na 37 kusů. Létá s letouny Airbus A320–200, podobně jako hlavní konkurenti.

Vueling má sídlo v bezprostřední blízkosti Barcelony, v El Prat de Llobregat. Zde má také svojí hlavní bázi. Konkrétně pak létá z nového Terminálu 2 barcelonského letiště.

Destinace

Vueling je druhou největší leteckou společností ve Španělsku, hned po Iberia Airlines. Podívat se s nimi můžeme hned do 51 destinací po celé Evropě, naštěstí je mezi nimi i Praha. Přímý let zatím funguje pouze na lince Praha – Barcelona, omezená nabídka je pak u linky Praha – Toulouse. Z Barcelony se však již dostaneme přímým letem do kterékoliv destinace v nabídce.

Akční letenky

Vueling čas od času nabízí letenky za ještě nižší cenu. Je tak možné pořídit letenky na některé linky již za 20 euro. To se může velmi vyplatit, například když plánujeme cestu do Maroka.

Autor: Kok VermeulenAutor: Kok Vermeulen

Vybavení letadel a pohodlí cestování

Letadla jsou vybavena standardně celkem 180 sedadly. Interiér je laděn do barev Vuelingu. Jako u ostatních nízkonákladových společností, i zde jsou sedačky poměrně malé, zrovna jako prostor pro nohy. Lze však zakoupit sedadla s větším prostorem. Velkou výhodou létání s Vuelingem je možnost letět se zvířecím mazlíčkem.

Cestující mají během cesty k dispozici palubní časopis, často také další běžně dostupné časopisy. Samozřejmostí je servis umožňující zakoupení občerstvení či dalších předmětů.

Nákup letenek

Vueling umožňuje nákup letenek pouze přes internet a vyžaduje platbu kartou. Někteří majitelé platebních karet mohou mít problémy při platbě, pravděpodobně díky tomu, že byly v minulosti u některé ze španělských společností problémy s únikem informací. Byť je Vueling naprosto spolehlivý, mají některé české banky stále potíže peníze na účet Vuelingu převést. V prvé řadě je třeba nechat si u banky odblokovat internetové platby. V případě že ani toto nepomůže, je dobré zřídit si za nulové poplatky kartu u banky jiné.

Článek Vueling, španělské nízkonákladové aerolinky byl publikován 1. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (5).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...