Levné letenky do Barcelony – poznejte rodné město světoznámého architekta Gaudího

Tagy:  Barcelona, památky, Letiště

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Barcelony – poznejte rodné město světoznámého architekta Gaudího

Letní sezóna se pomalu, ale jistě chýlí ke konci, netoužíte-li po vyhřátých plážích plných zahraničních turistů afrického Egypta či Tuniska, vyrazte na prodloužený víkend do Mekky španělské módy a kultury zvané Barcelona. Horkokrevní domorodci vás oslní svou přátelskou náladou a bujarými večírky, konajícími se až do brzkých ranních hodin, Gaudiho secesní architektura, tvořící ducha města, své návštěvníky pohltí dokonalou symetrií a grandiózními rozměry. Neváhejte ani minutku a bezhlavě se rozjeďte vstříc subtropickému dobrodružství.

Na světoznámém barcelonském stadionu trénuje i fotbalový tým FB Barcelona, autor: 1997Na světoznámém barcelonském stadionu trénuje i fotbalový tým FB Barcelona, autor: 1997

Barcelona

Hlavní město Katalánska ležící při pobřeží Středozemního moře je druhým největším centrem Španělska. V současnosti se Barcelona stala hlavním sídlem arcibiskupa, díky čemuž se značně rozrostl vliv náboženských kultur, převážně křesťanství. Školství je zde na vysoké úrovni, místní studenti i cizinci celé Evropy se rozhodli pro technická nebo obchodní studia, která se vyznačují jistou dávkou loajality a prestižnosti. Zároveň je město důležitým průmyslovým centrem severovýchodního Španělska, neboť okolní kraj je obzvlášť bohatý na nerostné suroviny. Důležitým mezníkem pro metropoli byl rok 1992 kdy se konaly letní olympijské hry.

Pokud jste se rozhodli Barcelonu navštívit, v říjnu Wizz Air poskytuje lety za neuvěřitelných 679 korun. S Ryan Air poletíte za 2700 korun.

Historické památky

Nejznámější barcelonskou celebritou byl v předminulém století Italský stavitel a architekt Gaudi. Jeho nejpopulárnější památka, chrám Sagrada Familia je místní atrakcí. Kromě kolosálního a nadpozemsky krásného vzhledu má budova jednu zajímavost, díky nedostatkům financí nebyla nikdy dostavěna, město se proto rozhodlo pro každoroční dobročinné sbírky, které napomáhají k rekonstrukcím a novým dostavbám nekonečné stavby. Další městskou dominantou je park Guell, taktéž dle Gaudiho secesního stylu. Mozaikové lavičky a točitá schodiště lákají každého k odpočinku s příjemným vhledem na samou Sagradu. Třetím významným monumentem je vila Casa Mila se zaoblenými balkony a prvky typickými právě pro tehdejší sloh.

Sagrada Familia je stará přes sto let a přesto stále nedostavěná, autor: BgagSagrada Familia je stará přes sto let a přesto stále nedostavěná, autor: BgagGaudiho vila Casa Milá v secesním stylu, autor: Paolo da ReggioGaudiho vila Casa Milá v secesním stylu, autor: Paolo da Reggio

Letiště Barcelona

Letiště Barcelona patří mezi nejrušnější letiště v zemi Španělsko, využíváno je při cestách do města Barcelona, které se nachází 10 km daleko, nabízí domácí lety v rámci země, mezinárodní lety i lety na dlouhé trasy. Letiště je přestupním uzlem pro společnosti Ryanair a Vueling. Další služby poskytují Air Lingus, Air Arabia, Air Berlin, Air Transat, Blue Air, bmibaby a Brussels Airlines. Celkové letištní vybavení je moderní a komfortní, cestujícím skýtá směnárnu, úschovnu zavazadel, dětský koutek, internet přístupný zdarma, meeting rooms a další.

Letiště Barcelona spolupracuje se světovými společnostmi, autor: 1997Letiště Barcelona spolupracuje se světovými společnostmi, autor: 1997

Nejlevnější letenky do Barcelony nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Barcelony – poznejte rodné město světoznámého architekta Gaudího byl publikován 2. září 2011 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...