Nakupování na letišti – naučte se poznat výhodné nákupy

Tagy:  letiště, nakupování na letišti, nákupy, obchody, oblečení, doplňky, restaurace, jídlo

Sponzorované odkazy:

Nakupování na letišti – naučte se poznat výhodné nákupy

Móda a s ní spojené nákupy jsou velmi oblíbenou aktivitou většiny žen a některé je dokonce považují za určitý druh relaxace a odpočinku. Není se čemu divit, neboť několikahodinové sezení v kanceláři, stres ohledně domácnosti a nejrůznější neshody se řáděním po buticích mohou zdárně vyřešit. K další, o poznání nákladnější, zálibou je nejenom u žen, ale i u mužů, cestování. Poznávání odlišných kultur a exotických destinací se stalo významnou součástí spousta párů nebo zaběhlých rodin. Co takhle skloubit obě vaše vášně a zároveň si zkrátit čas na letišti? Vydejte se poznat kouzlo letištních obchodů aneb hurá na dutty free shopping!

Proč nakupovat na letištích?

Jistě jste slyšeli o faktu, že nákupy v bezcelní zóně jsou velmi výhodné, neboť právě zde neplatí clo, čili zboží seženete za cenu bez daně. A přesně těmto kritériím odpovídají také veškerá světová letiště. Rozmanité zboží od A do Z pořídíte až o 30 procent levněji, což se mnohdy opravdu vyplatí. Pokud jste se doposud zdráhali letadlům, teď máte o důvod více se vydat na dovolenou letecky.

Zkraťte si čekání příjemnými nákupy, autor: eGuide TravelZkraťte si čekání příjemnými nákupy, autor: eGuide Travel

Na co si dát ale pozor?

Ovšem i zde musíte být opatrní a neusnout na vavřínech. Co se na letištích všeobecně vyplatí pořizovat, jsou určitě parfémy a značková kosmetika. Pakliže preferujete Dior, Channel, Estee Lauder či Clinique, které se v běžných parfumeriích pohybují za velmi vysoké ceny, při nákupu za pár tisíc korun značně ušetříte a přitom si domů přinesete totožné zboží. Například vůně se pohybují průměrně o 400 korun levněji. Pozor ale dejte na drobné obchůdky se suvenýry a doplňky, kde jsou ceny naopak přemrštěné a produkty mají nalákat především neznalé turisty. Jděte proto vždy raději po tom, co opravdu znáte.

Jaké obchody na letišti najdete?

Kromě již zmiňovaných parfumeriích a luxusnějších drogerií se setkáte také s řadou prestižních butiků, jež u nás najdete například v Pařížské ulici v Praze. Řeč je o Fendi, Burberry, Gucci a podobně. Luxusní módní značky vás nejlevněji vyjdou na jakémkoli letišti ve Spojených Státech, dále pak například v Egyptě či Spojených Arabských Emirátech. Kde naopak ceny rostou nebo se pohybují v normě je Itálie, což je domov většiny prvotřídních návrhářů. Kromě oděvů vás v letištních halách čekají také atraktivní restauranty, kde si za příjemnou cenu dopřejete vynikající oběd nebo večeři. Dále lze posedět v kavárně nebo čajovně. Většina letišť vlastní také supermarket, kde si koupíte cokoliv, na co máte právě chuť, což zpříjemní čekání na odlet nejenom vám, ale i dětem.

Článek Nakupování na letišti – naučte se poznat výhodné nákupy byl publikován 31. ledna 2013 v 16.00 v rubrice Letadla, Létání a Letiště. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...