Kam si v létě zaletět? Za krásnou dovolenou nemusíte daleko

Tagy:  zájezd, pobyt, léto, slovensko, žilina, ubytování, letenky, oblečení, nakupování

Kam si v létě zaletět? Za krásnou dovolenou nemusíte daleko

Letní prázdniny jsou za rohem a nejenom vaše děti, ale i vy se již jistě nemůžete dočkat, až se vymaníte z každodenního stereotypu a konečně si také odpočinete. Na dovolenou se samozřejmě můžete vydat v průběhu celého roku, avšak léto přímo svádí z odpočinku a poznávání nových lokalit, měst a přímořských oblastí. Stále přemýšlíte nad tím, kam se letos vydat a ještě jste si dovolenou nevybrali? Pak máme právě pro vás několik skvělých tipů, díky kterým si užijete nezapomenutelnou dovolenou a přitom nemusíte cestovat tisíce kilometrů daleko.

Na dovolenou k sousedům

Dlouhé roky pravidelně navštěvujete pobřeží Itálie nebo Chorvatska a dokonce se letos chystáte opět do oblasti, kde jste již byli několikrát? Samozřejmě, že návštěvou osvědčeného místa nic nezkazíte, avšak nepočítejte s překvapením nebo poznáním něčeho zbrusu nového. V Evropě je však mnoho překrásných míst, která rozhodně stojí za navštívení a přitom za nimi nemusíte ani příliš daleko. Jedním z úchvatných měst je například Žilina, nacházející se u našich slovenských sousedů. Městečko je malebné, protkané historií a také přírodními i kulturními památkami, které vás nadchnou. Cestovat můžete samozřejmě pomocí letecké dopravy, ale také vlastním automobilem nebo pohodlným vlakem. Střechu nad hlavou vám pak zajistí laciné ubytování v Žilině, díky kterému za dovolenou ušetříte tisíce korun.

Za krásnou dovolenou nemusíte daleko. Autor: Kamil PorembińskiZa krásnou dovolenou nemusíte daleko. Autor: Kamil Porembiński

Spojte dva pobyty v jeden

Každý, kdo rád cestuje a poznává nové a nové končiny, má na svém seznamu desítky, ba možná dokonce stovky míst, která by chtěl poznat. Cestování je velmi zábavnou aktivitou, která však něco stojí a nutno podotknout, že je tento koníček nejenom finančně, ale i časově náročný. A v případě, že máte klasické zaměstnání, nemůžete si dovolit v práci chybět každý měsíc. Naštěstí existují levné letenky a chytré plánovače tras, proto můžete spojit dva krásné pobyty v jeden. Chystáte se letos na dovolenou k moři na pobřeží Francie? Pak si po cestě zaleťte do Paříže, kde během jednoho či dvou dní stihnete projít důležité památky, ve vyhlášených obchodech pořídit oblečení nebo stylové dámské náramky a suvenýry pro své nejbližší. Následně budete pokračovat do cílové destinace a tam si užijete pravou letní dovolenou.

Hurá za nákupy

Vzhledem k faktu, že právě v létě většina lidí cestuje za sluníčkem a vyhřátými plážemi, pro typické eurovíkendy je tak trochu okurková sezóna. Letenky a celkově ubytování do známých a populárních evropských měst jsou tak o poznání levnější, než je tomu například na jaře. Využijte této akce a vydejte se v létě například za nákupy do Milána nebo Vídně, kde navíc natrefíte i na akce a slevy. Za příjemné peníze tak pořídíte trendy dámské mikiny, moderní kabelky nebo nadčasové doplňky za ceny, o kterých se vám v Čechách ani nezdá.

Kam letos na dovolenou? Autor: Kārlis DambrānsKam letos na dovolenou? Autor: Kārlis Dambrāns

Článek Kam si v létě zaletět? Za krásnou dovolenou nemusíte daleko byl publikován 21. června 2016 v 23.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...