New York s British Airways za 8 609 Kč

Tagy:  létání, dovolená, amerika, usa, new york, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

New York s British Airways za 8 609 Kč

Málo kdo by s čistým svědomím mohl tvrdit, že jej Spojené státy americké vůbec nelákají. Evropa je od Ameriky natolik rozdílná, že by jen blázen netoužil poznat život za ,,velkou louží". Pakliže i vy od malička sníte o tom, že se alespoň jednou jedinkrát postavíte na Empire State building, nakoupíte si na Mannhattanu a spatříte mrakodrapy, které lze vidět pouze v nejlidnatějším městě Ameriky, pak využijte akčních letenek od společnosti British Airways a vydejte se do majestátního a nepřekonatelného New Yorku již dnes. Letenky vás vyjdou na pouhých 8 609 korun.

O kráse New Yorku zpíval již Frank Sinatra, kterému k vytvoření světového hitu stačilo do refrénu zahrnout pouhé opakování názvu New York. Toto překrásné město se mnoha lidem zdá na první pohled chaotické, přelidněné a stresující, nicméně existuje zde mnoho krás, které vás přesvědčí, že New York je zkrátka pouze jeden.

New York a památky

Dějiny Ameriky a Evropy jsou neporovnatelné. Zatímco v evropských městech se nacházejí stavby, hrady, kostely, pomníky a sochy staré tisíce let, v Americe mnoho artefaktů, starších 15. století nenajdete, neboť byl tento kontinent objeven o poznání déle. To ovšem neznamená, že by místní pamětihodnosti nebyly lákavé, ba naopak. Podívejte se například na majestátní sochu Svobody, která je svým vzhledem a především velikostí naprosto specifická a jedinečná. Pokud byste ji chtěli navštívit, vydejte se trajektem na Long Island, kde ji za poplatek můžete prozkoumat zevnitř.

Autor: Chris IsherwoodAutor: Chris Isherwood

New York a kultura

Milujete divadla, muzikály a nejrůznější živá vystoupení? Pak si právě v New Yorku nenechte ujít legendární Broadway, která hlásá, že její prkna znamenají svět. Doposud jste všechny hollywoodské hvězdy viděli pouze na filmových plátnech? Pak si můžete být prakticky jisti, že právě zde na některou ze známých amerických osobností narazíte. A uznejte sami, že vidět hrát na vlastní oči například Michaela Douglase, by byl opravdový zážitek na celý život.

New York a nakupování

O Spojených státech se roky tradovalo, že jsou pro evropany velmi levné. Ubytování, strava, jízdné – vše za pár korun. Toto tvrzení již dávno není pravdou, nicméně jedno se nezměnilo a tím je laciné oblečení. I známé značky, které vás v České republice budou stát tisíce korun, v New Yorku seženete doslova za pár ,,kaček". Jakmile se ve velkoměstě ocitnete, na nakupování rozhodně nesmíte zapomenout.

New York a jídlo

Americká kuchyně je naprosto specifická a nezaměnitelná. Vládnou ji samozřejmě hamburgery, hot dogy, hranolky, lívance či wafle a nutno podotknout, že se nejedná o nic zdravého a vyváženého. Ovšem, jak to tak s nezdravou stravou bývá, je velmi chutná. Jakmile v Americe budete, měli byste si ji užít plnými doušky, proto se najezte v typickém americkém bistru a dopřejte si vše, po čem žaludek touží.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek New York s British Airways za 8 609 Kč byl publikován 24. května 2015 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...