LOT Polish Airlines

Tagy:  Polsko, aerolinie, letecká společnost, aerolinka, LOT Polish Airlines

Sponzorované odkazy:

LOT Polish Airlines

Představme si polskou leteckou společnost LOT. Jedná se o tradiční aerolinku, která má svou základnu ve Varšavě (letiště Frédérica Chopina) a hlavní dopravní uzly v Krakowě, Katowicích, Gdaňsku, Vratislavě, Poznani a Rzeszówu.

Letiště Frédéric Chopin, autor: UggBoy♥UggGirl [ PHOTO // WORLD // TRAVEL ]Letiště Frédéric Chopin, autor: UggBoy♥UggGirl [ PHOTO // WORLD // TRAVEL ]

Ocenění

Polské aerolinie byly založené již v roce 1929. Patří tak mezi nejstarší aerolinie na světě, které až do dnešní doby provozují leteckou dopravu pod stejným názvem. LOT Polish Airlines provozuje nejen národní, ale i mezinárodní lety. Z letiště Frédérica Chopina odlétají letadla do 56 destinací v Evropě, severní Americe a v Asii. Již od roku 2003 jsou aerolinie součástí letecké aliance Star Alliance. V loňském roce (v roce 2010) obdržela tato společnost ocenění „Nejlepší aerolinka ve východní Evropě roku 2010“.

Letecká flotila

LOT se v roce 2007 mohla pochlubit svou leteckou flotilou, která se skládala ze 75 letadel. Stejně tak jako ostatní letecké aerolinky, tak i LOT nabízí pro své cestující dvě třídy. Ekonomickou a business třídu.
Mezi nejpoužívanější letadla patří např. ATR 42–500, ATR 72–202, Boeing 737, Boeing 767, Boeing 787, Embraer ERJ 145, Embraer E-170, Embraer E-175 atd.

Boeing 737, autor: Andy_Mitchell_UKBoeing 737, autor: Andy_Mitchell_UK

Cestujeme s LOT Polish Airlines

Do letadla je povoleno jedno příruční zavazadlo o maximální hmotnosti 6 kg. Toto zavazadlo by nemělo přesáhnout maximální součet všech rozměrů 118 cm. Cestující v business třídě smí mít tyto zavazadla dvě a každé z nich může dosahovat váhy 9 kg. K tomu si můžete vzít ještě jednu věc osobní potřeby. Máme tím na mysli např. notebook, kabát, kabelku, taštičku s fotoaparátem nebo videokamerou.
Co se týče zavazadla do nákladového prostoru, pro cestující v ekonomické třídě nesmí přesáhnout 20 kg. Výjimka jsou lety do Kanady a USA, kam lze vzít kufr o hmotnosti až 23 kg. Cestující business třídou mohou mít dvě zavazadla po 30 kg, v případě Kanady a USA 32 kg.
Cestujete-li s dětmi, i oni mohou mít svá zavazadla. Navíc dětem do 2 let je možné zabalit zavazadlo o hmotnosti 10 kg.
Jestliže jste si polskou leteckou společnosti oblíbili a létáte s ní často, můžete využít program pro pravidelné cestující: Miles & More. Za každý let se v něm cestujícím přičte na jejich konto příslušný počet mílí.

Šťastnou cestu, autor: eisenbahnerŠťastnou cestu, autor: eisenbahner

Letíme z Prahy

Víte, kam létá LOT Polish Airlines přímo z Prahy? Z našeho hlavního města vás tato letecká společnost dostane pouze do jedné jediné základny ve Varšavě, odkud se můžete rozhlížet po dalším letu a zajímavé destinaci.

Článek LOT Polish Airlines byl publikován 2. června 2011 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...