Let balónem, zážitek jako dělaný pro babí léto

Tagy:  balon, zážitky, vyhlídkový let, dárek, létání

Sponzorované odkazy:

Let balónem, zážitek jako dělaný pro babí léto

Hledáte ten pravý zážitek pro babí léto? Zkuste popřemýšlet o letu balonem.

Něco málo o balonech

Balony byly vděčným dopravním prostředkem v pohádkách i dobrodružných příbězích. Málokteré dítě je nezná, balony jsou častým námětem jejich kresbiček i tvůrců animovaných seriálů. Balon je ale většinou považovaný za záhadné vznášedlo, za něco, co v běžném životě stěží uvidíme.

Balon však rozhodně není tak nedostupným a tajemným zařízením. V dřívějších dobách připomínal spíše dnešní nafukovací balónky. Byl naplněn plyny, které balon i s posádkou hnaly do oblak. Balony fungující na tomto principu však byly velmi nebezpečné, proto se od nich upustilo. Ty dnešní balony jsou zcela bezpečné, fungují na základě vlastností horkého vzduchu. Jedinou nevýhodou je, že je jejich použití omezeno na kratší vzdálenosti.

Jak let balonem vypadá?

Každý má o balonu jiné představy. Balony určené k vyhlídkovým letům mohou být menší či větší, do menších se vejde zhruba 4 nebo 5 pasažérů, do těch větších 7. Největší balony pojmou až 16 cestujících.

Zajímavým zážitkem je jistě i asistence při přípravě balonu na vzlet, jeho nafukování. Po přistání se zase tradičně dělá tzv. křest. Ten může být doprovázen výkladem o balonech a létání a také skleničkou šampaňského.

Kdy se vydat do oblak?

Realizovat let balonem je možné v kterékoliv roční době. Nízké teploty příjemné nejsou, ovšem třeba pohled na všemi barvami hrající lesy je skutečně nezapomenutelný. Abyste však nezažili také nezapomenutelnou zimu, je vždy lepší poradit se, co na sebe.

Autor: HiggySTFCAutor: HiggySTFC

Let balonem jako dárek

Má někdo z vašich blízký narozeniny, výročí svatby? Nebo se naskýtá jakákoliv jiná příležitost k darování něčeho originálního? Pokud ano, let balonem může být skutečně to pravé. Samozřejmě, není to zcela univerzální dárek, ovšem rozhodně stojí za to ho zvážit. Před impulzivním nákupem to však chce volbu konzultovat s dalšími osobami, případně vybrat let balonem tak, aby ho bylo možné v případě nutnosti vyměnit za jiný, vhodnější zážitek.

Kde koupit let balonem?

Dnes se nabízí již spousta možností, jak se do oblak dostat. Na let balonem se jednak zaměřují kanceláře prodávající zážitky, také ale specializované firmy věnující se jen a pouze letů balonem.

V první řadě je asi dobré řídit se místem vzletu. To by mělo být prvním vodítkem k výběru našeho letu. Důležité je také volit takový let, u kterého máme zabezpečeno, že bude pod vedením zkušeného pilota.

Let balónem si lze objednat např. na webu se zážitky www.esennce.cz.

Článek Let balónem, zážitek jako dělaný pro babí léto byl publikován 4. října 2010 v 11.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...