Let vzducholodí

Tagy:  vzducholodě, vzducholoď, vyhlídkový let, zážitky, Zappelin

Sponzorované odkazy:

Let vzducholodí

Obří „balóny“, které se vznáší na nebi. Jakému dopravnímu prostředku jsou podobné? Dají se vzducholodě přirovnat balónům, lodím nebo letadlům? Pojďme se společně seznámit s tímto obrovským létajícím dopravním prostředkem.

Vzducholodě

Vzducholoď je velký dopravní prostředek, který na první pohled připomíná pravěká zvířata – dinosaury a to hned z několika důvodů. Zaprvé je to svým tvarem a velikostí a zadruhé svou érou. Nějaký času tu byly, rozvíjely se, ale náhle beze stopy zmizely. Vzducholodě jsou neodmyslitelnou součástí historie letectví.

autor: foshieautor: foshie

Zappelin a éra vzducholodí

Myšlenka jakési vzdušné lodi je poměrně nová. Zrodila se až v průběhu 18. století (stejně se vznikem balónů). Teprve od 19. Století, respektive na jeho konci se dostavily skromné úspěchy. Jediný problém, který doprovází éru vzducholodí je dostatečně výkonný a přitom lehký motor. Romantická éra vzducholodí skončila s hrabětem Ferdinandem Zepplinem.
Vzducholodě také ve své krátkodobé existenci sloužily jako součást válečné mašinerie. Prováděly např. vzdušné a námořnické průzkumy. Ve válečném světě byly využity např. v Německu, Francii, Itálii a ve Velké Británii.
V době mezi světovými válkami zažily vzducholodě své největší úspěchy. Za zmínku stojí např. první přelet Atlantiku nebo první let kolem světa. Ovšem tento zlatý věk vzducholodí skončil havárií Hindenburgu.

Znovuzrození vzducholodí

Poměrně nedávno, v 60. letech, se vývojáři a konstruktéři snažily o jejich znovuzrození a zesílení. Ovšem tyto nově vytvořené vzducholodě začaly létat hlavně pro reklamní účely.

Vzducholodě jsou využívány hlavně na reklamní účely, autor: Roger WagnerVzducholodě jsou využívány hlavně na reklamní účely, autor: Roger Wagner

Let vzducholodí

Láká vás let balónem nebo vzducholodí? Víte o tom, že i vy máte možnost, prolétnout se tímto obřím „monstrem“? Ano, vyhlídkové lety vzducholodí jsou určeny každé věkové generaci a opravdu stojí za to!
Vyhlídkové lety trvají zhruba 30 minut. Stačí si jen zarezervovat let u dané společnosti, která zážitkové lety vzducholodí nabízí ve svém programu. Objednejte se cca 14 dní dopředu, jelikož je stále větší zájem o tyto lety. Počasí na „onen den“ by mělo být příznivé, tzn. vhodné povětrnostní podmínky. Na nic nečekejte, vyhlídkové lety jsou nejčastěji provozovány v sezóně duben – říjen.

autor: nuboboautor: nubobo

Slovo závěrem

Některé dopravní společnosti stále plánují a přemýšlejí nad tím, jak nejlépe využít moderní vzducholodě k přepravě osob. Jedná se hlavně o turistické a rekreační vyhlídkové lety. Zajisté se máme na co těšit! Pohled do interiéru, autor: Chris RadcliffPohled do interiéru, autor: Chris Radcliff

Let vzducholodí – skvělý zážitek, autor: Chris RadcliffLet vzducholodí – skvělý zážitek, autor: Chris Radcliff

Článek Let vzducholodí byl publikován 2. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Letadla. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...