Tandemový seskok a let padákem

Tagy:  tandemový seskok, let padákem, adrenalin, zábava, tandempilot

Sponzorované odkazy:

Tandemový seskok a let padákem

Zažili jste někdy kouzlo tandemového seskoku padákem? Pokud ne, rádi vás s touto „zábavou“ seznámíme. Jedná se o sloučení adrenalinu a zábavy!

Adrenalinová zábava

V poslední době se stává stále více populární adrenalinová zábava nejen mezi mladou generací, ale také mezi širokou veřejností. Zažít volný pád a podívat se na zem z pohledu ptačí perspektivy, to je tandemový seskok. Mít adrenalin v krvi – to je krok číslo jedna.
Ještě poměrně nedávno bylo nutné, připravit se na tento fantastický seskok i několik měsíců dopředu. Dnes je tomu úplně jinak. Při tandemovém seskoku vás proškolí tandempilot během dvaceti minut a hurá na seskok. Vaše povinnost je jen jedna, dodržet dané instrukce a dále si jen pořádně tuto zábavu užít.

Tandemový seskok, autor: PadajTandemový seskok, autor: Padaj

Tandemový seskok

Tandemový seskok se skáče z výšky 4000 metrů. Doba volného pádu je celá jedna minuta. Nebojte se, přistání je hladké, možná si ani neuvědomíte, že jste zase zpátky nohama na zemi. Nudíte se, nebo snad hledáte vhodný a originální dárek? Tandemový seskok je to pravé. Může jej skákat snad každý. Tedy raději od věku 12–99 let. Maximální váha je 110 kg. Seskok je nevhodný pro epileptiky a diabetiky. Normálně zdravý člověk ho zvládne na jedničku bez problémů.

Časté dotazy

Co budete s sebou potřebovat? Určitě hodně odvahy, pevnou obuv (nejlépe tenisky) a samozřejmě i sportovní oblečení. Brýle a kombinézu vám bude zapůjčena. Jestliže používáte dioptrické brýle, nebojte se, budou vám půjčeny speciální brýle na brýle.
Můžu při seskoku dýchat? Raději počítejte s tím, že ve volném pádu, kdy letíte vzduchem cca 200 km/h se dýchá trochu obtížněji, ale nebojte se, i tak se nadechnete.
Otevře se padák? Samozřejmě, nemějte strach! Tandem pilot padák otevírá již ve výšce 1500 metrů.
Kam přistanete? Téměř vždycky přistanete na místo startu a přistání jde přirovnat ke skoku z půl metrové výšky. Budete skákat s tandem pilotem, který je vždy proškolen a parašutismu se věnuje již několik let. Tandemový seskok padákem je naprosto bezpečná varianta parašutismu!

Sportovní obuv je velice důležitá, stejně jako speciální kombinéza, autor: Erik1980Sportovní obuv je velice důležitá, stejně jako speciální kombinéza, autor: Erik1980

Letiště určená k seskokům

Pokud plánujete tandemový seskok nebo ho chcete někomu darovat, můžete si vybrat i místo „letu a přistání“. Provozuje se na letištích v Kunovici, Olomouci, Příbrami, v Mostě, Hradci Králové a Českých Budějovicích. Stačí si jen vybrat vhodný termín a místo. Více se o tandemovém seskoku dozvíte např. na stránkách www.funtandem.cz.

Článek Tandemový seskok a let padákem byl publikován 24. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...