Jak si zpříjemnit zdlouhavý let?

Tagy:  let, letadlo, cestování, kabina, spánek, poslouchání muziky, hudba, četba, kniha

Sponzorované odkazy:

Jak si zpříjemnit zdlouhavý let?

Fobie z letu není žádnou novinkou, dokonce patří k nejčastějším nočním můrám a mnohdy stála za nervovým kolapsem a záchvatem paniky. Není se čemu divit, pokud jste někdy viděli pořad o leteckých haváriích, povídání o teroristických útocích z 11. září a mnoho dalšího, je v celku logické, že vám létání není dvakrát příjemné. Dalším důvodem panického strachu z letu je také představa, že se v několikatunovém předmětu vznášíte ve vzduchu, aniž by vás cokoliv jistilo. Statistiky sice udávají, že automobilové nehody jsou mnohonásobně častější, než ty letecké, ale stejně se neubráníte strachu. Dalším důvodem, proč někteří lidé nemusejí cestování letadlem je fakt, že je přeplněné cizími lidmi, což někomu může opravdu vadit, zvláště pak, trpíte-li další fobii, a to sociální. Pokud vám přítomnost pasažérů nevadí a strach z létání vás netrápí, možná se potýkáte s dalším problémem v podobě neuvěřitelné a nekonečné nudy. Pravdou je, že pokud cestujete z Prahy do Austrálie, desetihodinový let vás brzy přestane bavit. Pak je nasnadě popřemýšlet, jakým způsobem si jej zpestřit a co nejvíce urychlit.

Létání nemusí být vždy nudné, autor: puddy_ukLétání nemusí být vždy nudné, autor: puddy_uk

První způsob, jak se odreagovat od dlouhé cesty navíc načerpat nějaké sílý je samozřejmě spánek. Avšak ne každý je schopen oddat se snění v kabině letadla a dokonce mezi cizími lidmi. V případě, že cestujete sami, vezměte si s sebou z domova něco, co vám jej připomene a tak vám pomůže snadněji usnout. Skvělým předmětem je například voňavý polštářek či plyšová hračka. Jakmile však v průběhu cesty přestupujete, dejte si pozor, abyste vystupování nepromeškali.

Nebaví vás pospávat, ale ani jen tak bezcílně koukat po kabině? Pak si nezapomeňte přibalit ipod nacpaný k prasknutí vašima oblíbenýma peckama. Během poslouchání si zavzpomínáte na příjemné chvíle a utřídíte si myšlenky. Kdy je ideálnější doba na přemýšlení, než několikahodino­vý let?

Ale i po pár hodinách vás muzika může snadno omrzet, pak přichází na řadu kniha. Ta vás vtáhne do děje a sami se až budete divit, jak rychle vám čas v letadle plyne. A že nemáte chuť přemýšlet nad vrahem oběti a jak to vlastně celé dopadne? Bulvární časopis celou situaci hravě zachrání.

Článek Jak si zpříjemnit zdlouhavý let? byl publikován 14. září 2012 v 16.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...