Kdy a jak zařizovat cestovní pojištění, aby to bylo výhodné

Kdy a jak zařizovat cestovní pojištění, aby to bylo výhodné

Cestování je zábava plná zážitků a objevování nových možností. Pokud se však stane nehoda a máte úraz, může být jeho řešení značnou komplikací. A to hlavně v případě, že si zapomenete sjednat cestovní pojištění, protože si říkáte, že vám se přeci nic nestane. Jenže přesně v tu chvíli přijde okamžik, kdy máte smůlu. Následné řešení výdajů za zdravotní ošetření je nejen nepříjemné, ale často se jedná o velmi vysoké částky. Buďte na to připraveni a sjednejte si pojištění ještě před cestou. Jak na to a na co hlavně nezapomenout?

Ještě před balením kufru

V ideálním případě si napište seznam věcí, které si chcete vzít s sebou a na první místo umístěte právě cestovní připojištění. Zařiďte ho ještě předtím, než si do kufru začnete skládat oblečení a další nezbytnosti. Potom budete v klidu a hlavně na něj nezapomenete. Důležité je sjednat cestovní pojištění na požadovanou dobu. Když se rozhodnete, že na dovolené zůstanete ještě o něco déle, je možné sjednat další připojištění, či prodloužit to stávající. Pamatujte na to, abyste byli pojištěni skutečně každý den během svého pobytu v zahraničí.

Budete sportovat a dělat adrenalinové sporty?

Při sjednávání cestovního pojištění je důležitým bodem uvedení důvodu cesty a plánovaných aktivit. Pokud se hodláte potápět, lézt na skály, lyžovat a podobně, mělo by to být obsaženo ve smlouvě o připojištění. Jedině v takovém případě jsou totiž kryty i případné výlohy na ošetření úrazů vzniklých během těchto rizikových činností. Je sice pravda, že čím více rizika, tím je cestovní pojištění dražší, ale zároveň většinou pokrývá i případné větší výlohy na ošetření.

Máte správně sjednané cestovní pojištění do konkrétní země?

Závěrem si zopakujeme, co všechno sledovat při sjednávání připojištění. Hlídejte si dobu dnů a výběr správné destinace. Při uzavírání smlouvy nezapomínejte uvádět případné rizikové sporty. Pojistěte všechny osoby, které s vámi jedou na dovolenou. A v případě prodlužování pobytu je nutné prodloužit i připojištění do zahraničí. Je jasné, že si nikdo nepřeje být na svých cestách zraněn, ale je lepší být připraven i na takovou možnost.

Článek Kdy a jak zařizovat cestovní pojištění, aby to bylo výhodné byl publikován 4. února 2017 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...