Letenky do Helsinek – Finsko za pár korun

Tagy:  Helsinki, finsko, sever, kultura, příroda, památky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Helsinek – Finsko za pár korun

Finsko, neboli země tisíce jezer je lákavá nejenom pro svou jedinečnou krajinu a nezaměnitelné klima, ale také díky hlavnímu městu, které láká stále nové a nadšenější turisty. Zavítejte i vy do Helsinek a užijte si romantickou dovolenou či dobrodružnou výpravu s partou přátel.

Helsinky leží v nulové nadmořské výšce a zabírají rozlohu 686 kilometrů čtverečních. Toto jedinečné město se rozprostírá na pobřeží Finského zálivu a na blízkých ostrůvcích. Z velké části je tvořeno z vodních ploch neboli moře a jenom necelých 168 kilometrů čtverečních je pevnina. Helsinské pobřeží je velmi dlouhé a táhne se v délce přibližně sto kilometrů. Helsinky se hlavním městem staly až v roce 1812. Jsou průmyslovým centrem Finska a největším přístavem země. Helsinky vás zaujmou už na první pohled, ale kvůli místním památkám stojí rozhodně i za bližší prozkoumání.

Dnes zde žije přes 570 tisíc obyvatel, kteří hovoří nejen finsky, ale i švédsky, rusky či laponsky. Zdejší hustota osídlení se pohybuje něco málo přes 3000 obyvatel na kilometr čtvereční. Území velké helsinské metropole obývá v současnosti přes milion obyvatel.

Helsinki jsou jedním z nejkrásnějších severských měst, autor: bopannaHelsinki jsou jedním z nejkrásnějších severských měst, autor: bopanna

Nachází se zde několik desítek muzeí a galerii. Turisté mohou navštívit nesčetně historických památek či místních tradičních míst. Ojedinělé helsinské tržnice nabízejí nejrůznější suvenýry, jako jsou např. malované hrnky, elegantní svetry, teplé ponožky, vyřezávané dřevěné výrobky, překrásné přívěsky, stříbrné a jantarové šperky a podobně. Mezi další lákadla patří zdejší zoologická zahrada, muzeum, galerie a další.

Poblíž města se rozprostírají lesní jehličnaté porosty, pastviny a menší polní plochy. V centru Helsinek se nachází ojedinělé budovy, starobylé dřevěné vily a unikátní cihelné domy. Zdejší uličky jsou dosti široké a jsou obklopeny nejrůznější zelení, stromy a keři. V krajině se tu a tam vynořují přírodní skalní reliéfy.

Na ostrově Korekeasaari je nejseverněji položená zoologická zahrada na světě. Dostanete se sem buď trajektem z téhož místa jako na Suomenlinnu, nebo metrem na stanici Kulosaari a pak pěšky. Trajekt stojí asi pět euro, ale je v něm zahrnuta i vstupenka do ZOO a zpáteční cesta. Pokud by se vám nepodařilo se během svých cest po Finsku setkat se zdejšími zvířaty, zde se vám jistě poštěstí.

Letenky

Letenky do Finska nyní seženete od společnosti Wizzair za bezkonkurenčních 1922 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Helsinki jsou velice atraktivní i v létě, autor: seph kolhenHelsinki jsou velice atraktivní i v létě, autor: seph kolhen

Nejlevnější letenky do Helsineknabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Helsinek – Finsko za pár korun byl publikován 23. března 2012 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...