Létejte za chuťovými zážitky

Tagy:  cestování, dovolená, pobyt, zájezd, léto, jídlo, zážitky, letenky

Sponzorované odkazy:

Létejte za chuťovými zážitky

Dovolená a cestování celkově je o mnoha zážitcích a vjemech, které obecně umocňují pocit a prožitek z dovolené. V přímořské destinaci nejvíce oceníte pláže, moře a sluníčko, na horách zase chlad a sníh. Ve světových metropolích vás zaujme kultura, dějiny, celkové děditství země, místní kuchyně a mnoho mnoho dalšího, na co budete vzpomínat celý život a kvůli čemu se na místo možná zase vrátíte. Cestujte po celém světě za chuťovými zážitky a uchovávejte si vzpomínky které vám nikdy nikdo nevezme.

Do Barcelony za tapas

Téměř každá země má svoje tradiční jídlo a něco, čím je proslavená, V případě Španělska se jedná o tapas, které je naprosto nenahraditelné a Španělé jsou na tento pokrm velmi hrdí. Jedná se o jakési malé jednohubky skládající se z nejrůznějších kusů kvalitních surovin, které dohromady tvoří dokonalou kompozici. Druhů tapas mohou být stovky a pokud chcete ochutnat pravé španělské pochoutky, vydejte se do Barcelony a vychutnejte si večer v jednom z místních tapas barů. Tapas zde seženete již od 1 eura a degustovat můžete celý večer. Jako v některých zemích obrážíte bary s panáky alkoholu, ve Španělsku je tradiční obcházet tapas bary a ochutnávat netradiční i naprosto tradiční kombinace chutí.

Autor: James AdamsonAutor: James Adamson

Do Buenos Aires na maso

Maso se hojně konzumuje po celém světě, neboť je to základní surovinou jídelníčku. Maso lze připravovat na mnoo způsobů, ale v mnoha receptech je typická chuť masa prakticky potlačena. Milujete steaky, kvalitní kus masa a jeho pravou chuť? Pak se musíte vydat do Argentiny, konkrétně do Buenos Aires, kde je kolébka kvalitních a pravých steaků z hovězího a telecího masa. Téměř v každé argentinské restauraci a dokonce na trzích a u pouličních stánkařů si pochutnáte na steacích, žebrech a také sendvičích, kde kvalitní maso nesmí chybět. Milovníci masa si zde rozhodně přijdou na své a pravděpodobně ani nebudou chtít zpátky do Čech.

Na Sicílii za Cannelloni

Zapomenout bychom samozřejmě neměli ani na sladké pokrmy, které jsou pro mnoho lidí stejně důležité jako ty slané. Někteří sladké natolik milují, že by dokonce nedokázali bez dobrot plných cukru existovat a běžně fungovat. Milujete cukrářské výrobky, není den, abyste si nedali alespoň kousek čokolády a projít okolo cukrárny a nedat si ani malý větrníček je pro vás peklo? Pak se musíte vydat na Sicílii, která je kolébkou slavného italského pečiva zvaném Cannelloni. Jedná o drobné smažené trubičky plněné sladkým krémem z riccotti, šlehačky a ořechů. Tuto dobrotu si nelze nezamilovat a na Sicílii doslova propadnete jejímu sladkému kouzlu.

Článek Létejte za chuťovými zážitky byl publikován 4. srpna 2016 v 19.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...