4 věci, které byste měli zařídit před odletem

Tagy:  dovolená, zájezd, pobyt, nebezpečí, pojištění, nemoci, kufr, letiště, kontrola

Sponzorované odkazy:

4 věci, které byste měli zařídit před odletem

Každá dovolená, byť by byla třeba pouze na pár dní, je příjemným zážitkem, na který se těšíte. Obzvláště v případě, kdy jste neustále v práci, staráte se o domácnosti a žijete ve stereotypu. Dovolená se pak jeví jako skvělým odpočinkem a vybočením ze zaběhlých kolejí. Ovšem i něco tak pěkného, jako je zájezd, se může proměnit v poměrně hrůznou událost, které ale můžete snadno předejít. Veliké nepříjemnosti vás mohou potkat nejenom v cílové destinaci, ale už na letišti. Chcete si dovolenou opravdu užít a vzpomínat na ni jedině v dobrém? Pak nezapomeňte na několik zásadních věcí, které je před odletem do zahraničí dobré udělat.

1. Zvažte si kufry

Létání je beze sporu tou nejlepší možností, jak se přepravit z bodu A do bodu B. Jinými dopravními prostředky pojedete spousty hodin ba dokonce dní a nemluvě o statistikách, které jednoznačně poukazují na to, že jsou letadla nejbezpečnější. A obzvláště v dnešní době jsou ceny letenek čím dál levnější a benzín a nafta naopak stále dražší, proto se letecká doprava preferuje po všech směrech. Co je však trochu nepříjemné, jsou letištní kontroly, které jsou velice přísné. Apelují striktně například na hmotnost zavazadel, která nesmí přesáhnout 20 kilogramů. Pokud si svým obsahem nejste jisti, raději si vše doma zvažte, abyste na letišti nepřišli o důležité věci.

Autor: epSos .deAutor: epSos .de

2. Pojistěte se

I když žijete ve vyspělé době, kdy jsou lidé opatrní na svůj majetek a často přemýšlí dopředu, stále se najde spoustu těch, co se do zahraničí vydají nepojištěni. Řeč není jen o vlastním majetku, o který můžete přijít a nikdo vám jej nikdy neproplatí, ale také o zdraví, které je samozřejmě mnohonásobně cennější. Než se tedy vydáte na cesty, pojistěte se proti odcizení osobních věcí, krádežím, úrazům, haváriím a za zvážení stojí také živelné pohromy, a to především v místech, kde jsou pravděpodobné. Pojištění si můžete sjednat i online, a to během několika málo minut z pohodlí domova.

3. Zmapujte si cílové místo

Kolikrát jste zažili, že jste přijeli do místa určení a vůbec jste nevěděli, kde najdete pláž, centrum a vlastně ani váš hotel? Pravděpodobně velmi často, možná pokaždé, což vás mohlo značně zdržovat. Není trochu škoda, ochuzovat se o drahocenné minuty vašeho pobytu hledáním příslušných míst? Buďte tentokrát chytřejší a zmapujte si terén ještě doma nebo po cestě. Přesně tak budete vědět, kde hledat důležité body a snadno se na místě zorientujete.

4. Zásobte se medikamenty

Není nic horšího, než na dovolené, na kterou se celý rok těšíte, onemocnět angínou, střevní chřipkou nebo dostat alergickou reakci. Bohužel, i s tím musíte počítat, neboť byste zdaleka nebyli první ani poslední případ. Abyste předešli případným komplikacím, přibalte si na cesty protizánětlivé léky, medikamenty na tlumení bolesti, vitamín C, pilulky na bolest hlavy či břicha a jiné, které uznáte za vhodné.

Článek 4 věci, které byste měli zařídit před odletem byl publikován 2. ledna 2016 v 18.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...