Jakarka s Alitalia za 10 550 Kč

Tagy:  letenky, alitalia, jakarta, jáva, indonésie, cestování

Sponzorované odkazy:

Jakarka s Alitalia za 10 550 Kč

Také vás již sychravé podzimní počasí přestává bavit a rádi byste se zase podívali do teplých krajin a užili si krásy exotické přírody, moře a nekonečných písečných pláží? Pak se vydejte do nejkrásnějších míst Indonésie a oddejte se kouzlu panenské krajiny a tropického podnebí. Nyní se totiž například na indonéskou Jakartu můžete podívat za neuvěřitelných 10 550 korun.

Jakartu zná takřka každý, kdo se alespoň trochu zajímá o cestování a exotické končiny. Jedná se totiž o hlavní město Indonésie, které čítá až na 9 milionů obyvatel. Můžete tedy hovořit o metropoli nacházející se na severozápadě ostrova Jáva.

Hlavní město bylo osidlováno již od 12. století, přičemž dlouhé roky spadalo pod nejrůznější nadvlády od sultánů, přes Holanďany až po Brity. Situace se rapidně změnila po druhé světové válce, kdy nad celým ostrovem, tedy i nad metropolí, převzali definitivně vládu Japonci, kteří původní název Batavia změnili na dnešní Jakartu.

Leťte do Jakarty s Alitalia, autor: aero-icarusLeťte do Jakarty s Alitalia, autor: aero-icarus

Většina těch, kteří se vydají do Indonésie, se automaticky vidí na pláži s drinkem v ruce, ovšem Indonésie není jen o moři a krásné přírodě, ale také o bohaté kultuře, která je doslova dech beroucí. Pokud už se na Jávu dostanete a podíváte se i do hlavního města, rozhodně byste si neměli nechat ujít zdejší pamětihodnosti. Mezi ty nejváženější patří Indonéské národní muzeum z roku 1778, která se nachází před hlavní budovou takzvaného Sloního domu. Dalším architektonickým úkazem a posvátným místem zdejších obyvatel je mešita Istiqal, která je zároveň největší mešitou jihovýchodní Asie a slouží jako modlitební místo pro tisíce občanů nejen Jakarty, ale celého jávského ostrova. No a do třetice si rozhodně nenechte ujít překrásný Monas, jež je Národním monumentem dokončeným v roce 1975. Ohromný kolos čtvercové podstavy se vztyčeným stožárem je symbolem indonéského boje za nezávislost a proto má pro místní obyvatelstvo neuvěřitelnou cenu a hluboký význam. Nejedná se tedy pouze o okrasu, nýbrž o památku osobního charakteru.

Do Indonéské Jakarty se nyní podíváte za 10 550 korun a to s italskou společností Alitalia, která nabízí stovky letů do exotických krajin. Aerolinie byla založena roku 1946 a proto má jistou tradici. Populární a vyhledávaná je především pro svou komfortnost, spolehlivost a dobré jméno, které si mimo jiné pojistila členstvím v alianci IATA, která zastřešuje jen ty nejlepší letecké společnosti. Cestování do Indonésie s Alitalia je tedy sázkou na jistotu a bezpečí.

Článek Jakarka s Alitalia za 10 550 Kč byl publikován 19. října 2013 v 12.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...