Cestování dle rozpočtu

Tagy:  létání, levné letenky, ubytování, rozpočet, strava, pobyt, dovolená

Sponzorované odkazy:

Cestování dle rozpočtu

Cestování je oblíbeným koníčkem takřka každého z nás a rozhodně se není čemu divit, neboť koho by nebavilo poznávat nová místa, nové lidi, objevovat úchvatná zákoutí a seznamovat se s odlišnými kulturami a zvyky. Ovšem každá zábava něco stojí a tato obzvláště. Co tedy dělat, pokud byste se alespoň jednou ročně rádi podívali za hranice naší vlasti a přitom neutratili desítky tisíc korun? Naučte se cestovat dle rozpočtu a užijte si krásnou letní dovolenou, zimní lyžování nebo prodloužený víkend za pár korun.

Cestování dle rozpočtu je praktickou a velmi ekonomickou variantou pro všechny, kteří zrovna neoplývají přebytečnými financemi, ale přesto se nechtějí vzdát cestování. Možná jste až doposud žili v domnění, že poznávat okolní státy a evropské metropole bez peněz zkrátka nelze, opak je ale pravdou a pokud se dokážete uskromnit a chytře nakupovat, nic není překážkou.

Začněte s dopravou

Bohužel tou nejdražší položkou na cestování bývá obvykle doprava, která může stát i tisíce korun. Našli jste si laciné ubytování, kapesné nepotřebujete, ale letenka vás vyjde za 5 tisíc za osobu? Pak pravděpodobně špatně hledáte. Dnes existuje několik nízkonákladových a charterových leteckých společností, které vás do evropských měst či jiných koutů tohoto kontinentů dopraví za neuvěřitelně nízké, mnohdy až směšné ceny. Do Milána se například podíváte za 699 korun, do Paříže za 585 a Amsterdam na vás čeká již za 669 korun. A pokud letecké dopravě neholdujete, vždy se můžete vydat autobusem či vlakem, který rovněž nevyjde draze.

Hledejte laciné letenky, autor: soonHledejte laciné letenky, autor: soon

Nejlacinější ubytování

Pokud chcete výrazně ušetřit i na ubytování, zapomeňte na hotely v centru města a raději se vydejte na okraj a ptejte se po drobnějších apartmánech či zapadlých rodinných hotýlcích, které vám poskytnou střechu nad hlavou za pár euro na noc. Pravda je, že nemůžete počítat s luxusním vybavením a s teplou snídaní, to je ale samozřejmě daň za levné ubytování. No a pro ty odvážnější je zde také varianta v podobě hostelu, která je zcela logicky ekonomicky absolutně nejvýhodnější.

Šetřete na stravě

Tady si dáme oběd pod Eiffelovou věží, tam si zase koupíme koláč a kávu do ruky a na večeři si zajdeme do hotelu. Takovéto stravování vás ve výsledku může vyjít neuvěřitelně draho a vyšplhat se na opravdu vysoké částky. Pokud chcete vidět co nejvíce za co nejméně peněz, naučte se připravovat si vlastní svačiny, vařit si a obědvat laciněji. Pečivo, kávu, pití, sladkosti a spoustu dalšího pořídíte v supermarketech a oběd vám poskytnou jídelny či fast foody, kde najdete kromě mastných hamburgerů i zdravější varianty v podobě tortil nebo sendvičů.

Nakupujte jídlo v supermarketech, autor: steve-a-johnsonNakupujte jídlo v supermarketech, autor: steve-a-johnson

Článek Cestování dle rozpočtu byl publikován 16. října 2013 v 12.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...