Cestování letadlem pro vozíčkáře

Cestování letadlem pro vozíčkáře

Jste vozíčkářem a plánujete dovolenou? Je dobré vědět, co vás na letišti budeš čekat po tom, co svůj vůz zaparkujete na letišti a vydáte se do samotného terminálu. Sem samozřejmě můžete na svém vozíku. Nijak omezováni rozhodně nebudete.

Zamiřte ke konkrétní přepážce

Ani zde se postup nijak nemění, jelikož i zde postupujete jako běžní cestující, kteří přijeli na letiště, vůz nechali na parkovišti a přišli po svých. Hlavním cílem je vyrazit ke konkrétní přepážce, kde budou odbavena konkrétní zavazadla. V tuto chvíli je třeba oznámit, že cestujete právě na vozíku. U některých leteckých společností to není problém, u jiných je pouze třeba označit svůj vozík páskou. Ten bude následně vedený jako palubní zavazadlo.

Postupujte dále do útrob letiště

Jakmile máte v ruce letenku, je postup klasický. Postupujete do útrob letiště, a to přes pasovou kontrolu do bezcelní zóny. Následně už stačí vyhledat jenom konkrétní gate, tedy bránu, ze které budete následně pokračovat k letadlu. Zde vás čeká bezpečnostní kontrola, u které už dojde k tomu, že svůj vozík pravděpodobně opustíte a dostanete provizorní, sloužící právě pro převoz imobilních občanů. O vozík se vám postará personál, který ho umístí do letadla, aby vám byl při příletu opět připravený.

Pohodlně a bez problémů

Obecnou praxí je to, že jako vozíčkáři budete nastupovat první a vystupovat poslední. To vše i za asistence personálu, díky čemuž se nemusíte obávat jakýchkoliv problémů. Jakmile se usadíte, personál se postará o provizorní vozík. Při výstupu vám ho opět připraví, a jakmile letadlo v cílové destinaci opustíte, měli byste mít k dispozici opět ten svůj, na kterém už jenom projedete pasovou kontrolou, stavíte se pro své případné odbavené zavazadlo a můžete vyrazit dále, s ohledem na plán vaší cesty. Jak je patrné, cestování letadlem pro vozíčkáře se zase až tolik neliší. Ale jistě bude jednoduší při dopravě na letiště vlastním autem, které zanecháte zaparkované na parkovišti u letiště.

Článek Cestování letadlem pro vozíčkáře byl publikován 19. června 2017 v 15.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...