Cestování s dětmi nemusí být stresující!

Cestování s dětmi nemusí být stresující!

Cestování s dětmi sice není žádná legrace, na druhou stranu se ale také nemusí jednat o horor. Nejde přitom pouze o samotný přesun do cílové destinace, ale důležitý je rovněž její výběr, protože ne všude je to pro malé „caparty“ ideální.

Jak cestovat s dětmi?

Až už se chystáte vyrazit po vlastní trase, anebo s cestovní kanceláří, dětem musíte cestu maximálně zpříjemnit a zabavit je. Nezáleží ani příliš na tom, zda se budete na místo určení přesouvat letecky, autobusem, vlakem či automobilem. Ačkoli pokud pojedete individuálně a autem, můžete se kdykoli udělat přestávku a o to je cestování s dětmi snadnější.

Naopak jako nejobtížnější se jeví cesta letadlem. Je tedy dobré být na letišti včas, neboť pro děti není fronta právě ideální kratochvílí a navíc pak můžete zabrat místa u okýnka, která mají kluci i holky nejraději. V každém případě vezměte dětem něco dobrého na zub, nejlépe to, co skutečně milují, a nějaké oblíbené hračky. U miminek jsou potom nezbytné i patřičné hygienické potřeby.

Kam ale s dětmi vlastně vyrazit? Výtečným řešením může být dovolená v Řecku

Ideální rodinná dovolená – Řecko

Řecko je místem, které se snoubí historické památky s překrásnou přírodou. Děti však budou nejvíce zajímat pláže, průzračné moře a slunečné počasí, které je v této zemi takřka všudypřítomné. Tak například ostrov Rhodos nabízí více než 300 dní v roce ideální podmínky na dovolenou, a to i díky krásným písčitým plážím s pozvolnými vstupy do moře, jež jsou perfektní právě pro rodiny s dětmi.

Můžete ale vyzkoušet rovněž destinace, kam tak úplně „nedorazila“ masová turistika. Ostrov Kefalonia či Lesbos, případně ostrov Samos berte tedy rovněž jako náš tip.

Tip na závěr: přečtěte si podrobnosti o cestování s dětmi na Greece-tours.cz…

Článek Cestování s dětmi nemusí být stresující! byl publikován 22. října 2014 v 00.15 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...