Češi mají rádi Řecko. Vydávají se do všech koutů této země.

Tagy:  Řecko, ostrov, dovolená, Rhodos, Kypr

Češi mají rádi Řecko. Vydávají se do všech koutů této země.

Řecko je kolébkou civilizace spjatou se slavnou historií, překrásnou architekturou, kultem krásného těla i mocnými bohy a stále více oblíbeným místem pro turisty. Tato země je známá mimo jiné tím, že dala světu nejen Olympijské hry, ale také řadu poznatků, ze kterých dodnes čerpají přírodní vědy, fyzika, matematika, právo nebo divadlo. Řecké ostrovy patří mezi nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou u moře. Vyberete si z řeckých ostrovů, např. Korfu, Kos, Karpathos, Santorini nebo Samos?

Počasí v Řecku

Pokud se rozhodujete, kdy vyrazit do Řecka na dovolenou, aby vám počasí „vyšlo“, nemusíte se téměř bát. Slunce zde svítí více než 300 dní v roce. Převládá zde typicky středomořské počasí. Podnebí bývá ovlivňováno teplým proděním z Afriky, kdy průměrná roční teplota bývá okolo 25°C. V létě vám bude krásně teplíčko, obzvlášť v červenci a srpnu, kdy teplota sahá až ke 35°C.

Řecké pláže a památky

Češi milují dovolenou v Řecku a vydávají se sem každoročně užívat teplých slunných dnů na vyhřátou pláž. Ovšem taková dovolená v Řecku však nemusí být pouze pláž, opalování a moře. V této zemi se nachází tolik zajímavých míst, že za celý pobyt nemáte šanci stihnout navštívit všechnu tu krásu. Když už v Řecku budete, rozhodně by byla škoda nevidět alespoň některou z proslulých antických památek.
Na Krétě doporučuji zavítat do kláštera Arkadi nebo na divokou soutěsku Samariu. Na Rhodosu navštivte zábavnou zónu Faliraki, kde se nachází obří akvapark. Ostrov Zakyntos vás překvapí chráněnými želvami Carreta.

Romantická dovolená

Řecko je zhruba o jednu třetinu větší než Česká republika. Je pro něj typické různorodé členité pobřeží s mnoha zátokami a ostrovy. Kouzlo Řecka je v jeho rozmanitosti. Jednotlivé ostrovy a pevniny se od sebe značně liší. Pokud toužíte po antických památkách a zavítat do hlavního města, pak musíte do oblasti Attika. Pro turistiku je vhodná dovolená na Olympské riviéře. Chcete-li prožít nejromantičtější dovolenou, pak je za něj považován ostrov Santorini. Určitě každý z vás musí navštívit památky na Krétě.

Řecká kuchyně

Mimo krásné pláže, bohatou historii, spoustu památek a místních lidí si zamilujete i řeckou kuchyni. Je založena na čerstvých ingrediencích, zelenině, řeckém olivovém oleji a bylinkách, čímž dodávají na vůni. Řekové rádi jedí pomalu a to i v hlučné společnosti. Milují stravování pod širým nebem. K jejich životnímu stylu patří množství menších hospůdek a stánků s občerstvením. Víte, co je to mezedes? Jedná se o drobné chuťovky a dobrůtky, které jsou servírovány k zajídání vína. Většinou se jedná o sýry, salámy, mořské plody, zeleninové saláty, chléb pitas, milované tzatziki apod.

Článek Češi mají rádi Řecko. Vydávají se do všech koutů této země. byl publikován 20. listopadu 2017 v 07.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...