Kalamata za 1 650 Kč

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, kalamata, řecko

Sponzorované odkazy:

Kalamata za 1 650 Kč

Letenky jsou výhodné a akční po celý rok, ale musíte umět hledat a také vytrvat, abyste opravdu narazili na ty nejlepší. V této době se již setkáte také s letenkami do oblíbených turistických destinací, kde si užijete ničím nerušenou letní dovolenou. Pakliže vše necháte na poslední chvíli a začnete se o pobyt u moře zajímat v červnu, připravte si desítky tisíc korun, neboť v hlavní sezóně výhodnou letní dovolenou opravdu neseženete. Buďte proto chytří a objednejte si zájezd již nyní, kdy vás vyjde na krásné peníze. Co říkáte například na letenky do oblasti Kalamata v Řecku, za které nyní zaplatíte senzačních 1 650 korun?

Řecko je beze sporu jednou z nejnavštěvo­vanějších evropských zemí, kam se sjíždějí turisté z celého světa a Češi nejsou výjimkou. Pokud vás již nebaví okoukané břehy Jadranu a rádi byste poznali něco jiného, pak se vydejte do překrásného Řecka, které je plné památek, architektury, vynikajícího jídla a samozřejmě také nekonečných pláží a průzračného moře, kde přímo svádí ke koupání a ke šnorchlování.

Autor: Oliver DeisenrothAutor: Oliver Deisenroth

Nejznámějšími oblastmi Řecka jsou rozhodně řecké ostrovy Korfu, Kos, Lesbos, Zakynthos nebo Rhodos, ale také pobřeží Lefkada. Co možná neznáte je úchvatné město Kalamata, přezdívané také jako město oliv. Výhodou městečka, které není tolik turisticky zprofanované je fakt, že zde nebude zdaleka tolik nadšených turistů, jako je tomu právě v jiných populárních lokalitách. Městečko Kalamata se pyšní přibližně 60 tisíci obyvateli, nachází se nedaleko mykénského měta Farai a také poblíž legendární Sparty. Možná proto je město tak trochu zapomenuté, neboť leží ve stínu těchto dvou velikánů. Pokud byste si však mysleli, že je město méně oblíbené nebo dokonce nepěkné, opak je pravdou. Jedná se o překrásnou přímořskou oblast pyšnící se především olivami, olivovým olejem té nejvyšší kvality a také sladkými fíky a sladkostmi ze sezamu a medu. I když je městečko Kalamata doposud poměrně méně známé a nezalidněné, čím dál více turistů objevuje jeho krásy a je jen otázka času, kdy se z oblasti také stane typická řecká turistická lokalita, kde bude více cizinců jak místních obyvatel. Kalamata je totiž, stejně jako zbytek země, protkaná historií, spoustou malebných uliček, nechybí příjemné přímořské restaurace a kavárny, zálivy, útesy, promenáda se stánky a trhy a jednoduše vše, co si od letoviska u moře můžete přát. Pokud tedy ještě nevíte, kam se letos vydat na dovolenou, Kalamata je skvělou volbou a nyní navíc za opravdu lidové ceny.

Článek Kalamata za 1 650 Kč byl publikován 24. dubna 2016 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...