Levné letenky do Řecka – jak na ně?

Tagy:  letenky, Řecko, Korfu, Kos, Rhodos, Atény

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Řecka – jak na ně?

Řecko je oblíbenou dovolenkovou destinací. Už je ale pryč doba, kdy jsme vyráželi zásadně s cestovní kanceláří a volili balíčky zahrnující dopravu a ubytování. Dnes je totiž více než snadné zařídit si všechno přesně dle svých představ.

Letiště v Řecku

Řecko je docela dobře přichystáno na turisty, takže disponuje mnoha letišti, která jsou připravena cestu do cílové destinace co nejvíce přiblížit a zpříjemnit. Odpadají tedy náročné cesty na ostrovy za využití trajektů, jelikož celá řada ostrovů se může pochlubit vlastním letištěm. Ostrovy jako Rhodos, Korfu či Lemnos a mnohé další jsou tak dostupné leteckou dopravou. Podobně na tom je i množství destinací pevninského Řecka. Samozřejmostí je i dostupnost metropolí, jako jsou Atény či Thessaloniki.

Nízkonákladové letecké společnosti

Do Řecka se můžeme dostat i s nízkonákla­dovými aerolinkami. Nejdostupnější jsou lety od SmartWings. Na výběr je z několika linek, odlety jsou převážně z Prahy, realizují se však i z Brna, Ostravy a Bratislavy. Do těchto destinací se ovšem létá pouze sezónně. Po většinu sezóny se vypravuje alespoň jedno letadlo denně. Letenka přijde průměrně na 4 tisíce za jednu cestu.

Klasické aerolinky a odlet z Německa či Vídně

Do Řecka lze letět i s klasickými aerolinkami. Nabízí se zde zejména linka Praha – Atény s ČSA.

Kvůli relativně nízké nabídce letenek do Řecka se vyplatí dobře popátrat mezi lety realizovanými z některého letiště v Německu či z Vídně. Třeba německé nízkonákladové aerolinky germanwings připravují pravidelně akční nabídky na letenky, můžeme zde tedy najít třeba i řecké destinace.

Charterové lety

V případě Řecka se velmi vyplatí sledovat nabídku charterových letů. Právě ty totiž umožňují dostat se na mnoho míst, kam běžné linkové lety nemíří. Charterový let je tak dobrým způsobem, jak se dostat do typicky dovolenkových míst, kde jsou spíše menší letiště a kam se aerolinkám nevyplatí vypravovat pravidelně letadlo. V některých případech nejde jen o ušetření starostí s cestou, ale také ušetření finančních prostředků. Nejlepší cestou k charterovým letům je cestovní kancelář nebo agentura, o to spíše, jestliže doprodává poslední letenky do daného letadla.

Nevýhodou charterových letů je relativní omezenost, co se týče termínů odletů a příletů. Veškeré termíny a časy jsou navázané na zvyklosti cestovních kanceláří.

Nejlevnější letenky do Řecka nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Řecka – jak na ně? byl publikován 13. května 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...