Rady a tipy na levné ubytování

Tagy:  levné ubytování, penziony, apartmány, hostely, ceny

Sponzorované odkazy:

Rady a tipy na levné ubytování

Pokud se do zahraničí vydáte vždy jednou za rok a to v podobě letní dovolené, pravděpodobně si ji chcete užít se vším všudy. Po celoročním spoření vám tak nečiní žádný problém ubytovat se v luxusnějším hotelu s bazény, tenisovými kurty, golfovým hřištěm a samozřejmě all inclusive servisem. Pakliže ale cestujete často a poznávání evropských metropolí se stalo vaším koníčkem a vášní, ubytování je to poslední, za co chcete vyhazovat peníze. Pak vás jistě budou zajímat užitečné rady a tipy na nejlevnější ubytování…

Penziony a apartmány

Chcete-li za bydlení výrazně ušetřit, vyhněte se obloukem hotelům. Ty za prvé obvykle sídlí ve strategické pozici v centru města, čili si mohou dovolit zvýšit ceny a navíc nabízejí spousty nadstandardních služeb, které během krátkého pobytu nevyužijete a zbytečně je platíte. Vsaďte tedy raději na apartmány a menší penziony v zapadlejších uličkách nebo na okraji města. Cena vás tak snadno vyjde i na polovinu. A že je ubytování neznáme a nepříliš poutavé zvenčí neznamená, že bude nezařízené nebo dokonce hygienicky nevyhovující.

Rezervujte si ubytování přes internet, autor: Moyan_BrennRezervujte si ubytování přes internet, autor: Moyan_Brenn

Hostely

Mezi absolutně nejlacinější ubytování patří samozřejmě hostely. Není tomu tak dlouho, kdy byly zpřístupněny pouze studentům s registrační kartičkou a běžný turista neměl na levné ubytování nárok. Ovšem vlivem zvyšující se konkurence vznikl jakýsi rezervační systém, který vám umožní využít služeb hostelů po celé Evropě. Bohužel pokud nejste otrlejší povahy, sdílet pokoj s naprosto cizí osobou vám pravděpodobně nebude příliš sympatické a pohodlné. Hodláte-li se ubytovat v hostelu, určitě cestujte ve dvou!

Rady a tipy

Zde najdete pár základních shrnutí v podobě rad a tipů, jak sehnat to nejlacinější ubytování na trhu.

• Rezervujte si ubytování vždy přes internet • Vyplatí se včas rezervovat ubytování ve velkých městech jako je Paříž, Řím, Londýn, Barcelona a podobně. • Vyhněte se víkendům, ty bývají nejvíce obsazené, čili nejdražší • Nejprve si najděte všechny možnosti ubytování dle ceny a až poté porovnejte jejich polohu nejblíže k centru • Pokud se ubytujete na okraji města, nezapomeňte přičíst také cenu dopravy • Některé penziony v ceně ubytování nezahrnují snídani, zvažte, zda se vyplatí v brzkých ranních hodinách shánět něco k snědku

Článek Rady a tipy na levné ubytování byl publikován 31. března 2013 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...