Hostely aneb nejlevnější ubytování

Tagy:  hostely, cestování, ubytování, levné ubytování, nocleh

Sponzorované odkazy:

Hostely aneb nejlevnější ubytování

Cestování je jedním z největších koníčků většiny lidí. No uznejte sami, koho by nebavilo poznávat nové kultury, historické památky a získat zážitky, na něž nelze zapomenout po zbytek života. Samozřejmě tato záliba obnáší jistá kritéria, bez kterých ji nelze uskutečnit a jedním z nich jsou důležité finance. Letenky, i když akční a neuvěřitelně výhodné, nějakou tu korunu stojí vždy, dále musíte myslet na cenu dopravy z letiště a po destinaci, kam se hodláte vypravit, rozhodně potřebujete nějaké kapesné k přežití v zahraničí a v neposlední řadě je třeba našetřit na ubytování, jež nebývá vždy nejlevnější. Pokud se chystáte na letní dovolenou, pak je pro vás určitý luxus a komfort asi jistým požadavkem, ale v případě, že cestujete za poznáním a vaším cílem je navštívit co nejvíc míst za co nejkratší dobu, jednodenní pobyty v luxusních hotelech se vám rozhodně nevyplatí. Vsaďte proto na absolutně nejlevnější způsob noclehu, kterým jsou hostely.

Pro koho je hostel určen?

Hostely jsou určeny především pro nízkonákladové cestovatele, jež mají napnutý rozpočet a rozhodně si nemohou dovolit utrácet. Jsou jimi nejčastěji studenti, kteří se jenom s pár nezbytnostmi, vydávají napříč celou Evropou. Ovšem rozhodně neplatí, že pokud nejste student, nemáte v hostelu co dělat, i pro vás se zde najde místo k přespání a to rovněž za velmi nízkou cenu.

Hostely jsou společné pokoje, autor: conitarsHostely jsou společné pokoje, autor: conitars

Kde hostely najdete?

Ohromnou výhodou hostelů je fakt, že se často objevují přímo v centru dané metropole, aniž by byly výrazně dražší. Za směšné peníze se proto snadno ubytujete v blízkosti Eiffelovky věže, naproti Koloseu či s výhledem na londýnský parlament. Město tak budete mít jako na dlani a nic vám nebude bránit v jeho poznávání. Největší oblibě se hostely těší právě v Paříži, Římě a Londýně, dále pak v Barceloně, Miláně, Madridu nebo dokonce ve Stockholmu.

Jak hostely fungují?

A proč jsou vlastně hostely tak laciné? Jejich princip spočívá v takzvaných ,,dormitoř rooms“, neboli společných pokojích. Jeden pokoj tak obývá více cizích lidí najednou a z toho důvodu jsou ceny extrémně nízké. Hostely jsou tedy určeny pro jedince, kterým nevadí postrádat soukromí a případně se seznámit s cizinci z celé planety.

Nevýhoda hostelu

Jistou nevýhodou hostelu je fakt, že nikdy nevíte, s kým na pokoji skončíte, proto samozřejmě hrozí krádeže a případné konflikty. Pro ty, jež se hodlají v hostelu ubytovat je nejideálnější cestovat jen se základními potřebami, přes den mít vše u sebe a v noci si osobní doklady a cennosti uzamykat.

Článek Hostely aneb nejlevnější ubytování byl publikován 27. dubna 2013 v 19.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...