Letenky do Švýcarska – do země přesného času za ,,hubičku“

Tagy:  Švýcarsko, evropa, hodinky, čokoláda, ubytování, lyžování

Sponzorované odkazy:

Letenky do Švýcarska – do země přesného času za ,,hubičku“

Země bank, čokolády a přesných hodinek, ale také světoznámého děravého sýra a superpřesných vlaků. Země, kde leží největší ledovec i nejvýše položená vlaková stanice Evropy. Kraj vysokých alpských štítů, ale též zelených pastvin, jež zvoní kravami a voní lučními květy. Země několika úředních jazyků a vyváženého finančního systému. Jistě bychom našli ještě další lichotivé přídomky, které by Švýcarsko skvěle charakterizovaly.

Švýcarsko je vnitrozemský stát v jihozápadní části střední Evropy a leží západně od centrální části velkého oblouku Alp. Lidé v této federativní republice tvořené 26 kantony mluví čtyřmi jazyky, ale i přes jazykovou a geografickou diferenciaci si švýcarský národ zachovává obrovský smysl pro jednotu. Velká část obyvatel nicméně mluví dialektem vycházejícím z němčiny zvaným Schwyzerdütsch. Neoficiálním jazykem je potom rétorománština, kterou mluví pouze malá část švýcarské populace.

Švýcarsko a dokonalá krajina, autor: hanzmalensŠvýcarsko a dokonalá krajina, autor: hanzmalens

Turisty lákají nejen typické znaky Švýcarska, ale také pečlivý servis všech poskytovaných služeb. Země je atraktivní alpskými vrcholky, ale také 60 000 km turistických tras a nabídnou 3300 km tras cyklistických. Pokud se v horách nevyhnete nepříznivému počasí, můžete využít některou z 156 vysokohor­ských chat Švýcarského vysokohorského klubu. V létě si můžete užít i rozmanité nabídky vodních sportů a v zimě si vybrat vhodnou sjezdovku pro lyžování a další zimní radovánky.

Turistika je přímo i nepřímo podporovaná hned na několika úrovních. Výhodou nejen pro turisty jsou poskytované kvalitní služby jak v dopravě, tak v ubytování, kde si můžete vybrat od ubytování v soukromí, přes hostely až po luxusní hotely v turistických centrech. V době místních svátků a tradic je ubytování všeho druhu samozřejmě dražší, neboť se počítá s nárůstem turisického ruchu.

Švýcarsko je nejen země hodinek a čokolády, autor: heurekaŠvýcarsko je nejen země hodinek a čokolády, autor: heureka

Letenky

Švýcarsko je oblíbenou destinací hned z několika důvodů. Jakožto turistická oblast je jaksi multifunkční. Lidé sem jezdí kvůli místním kvalitním obchodům, za lyžařskými centry a nebo na historický eurovíkend. Právě díky vysoké oblibě této evropské země seženete letenky za velice nízké ceny. Se společností Wizzair se do švýcarské Ženevy podíváte za krásných 2016 korun a to samozřejmě včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Švýcarsko nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Švýcarska – do země přesného času za ,,hubičku“ byl publikován 2. února 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...