Nejlevnější letenky do Egypta – snadná cesta za sluncem

Tagy:  Egypt, moře, slunce, pláže, hotel, sharm el sheikh, památky

Sponzorované odkazy:

Nejlevnější letenky do Egypta – snadná cesta za sluncem

Arabská země patří v posledních letech k nejnavštěvo­vanějším destinacím afrického kontinentu a stává se cílem letních i zimních dovolenkářů čím dál více. Atraktivitě Egypta se nelze divit, spíše se nabízí otázka, proč se země s tak bohatým kulturním děditstvím nedostala do podvědomí lidstva již o několik desítek let dříve. I když stát nalezneme na okraji Afriky, svou charakteristikou k ostatním zemím třetího světa příliš nepatří, černošské obyvatelstvo zde potkáte v případě, že si užívá relax stejně jako vy a obecně se náboženstvím i rodovými tradicemi rozlišují tak moc, jak jen je to u téměř sousedních států možné. A právě proto je Egypt natolik lákavým krajem, neboť se pyšní dokonalou odlišností a jedinečností, po jejímž poznání prahnou stovky archeologů, ale i obyčejných turistů.

Egypt je hotovým rájem na zemi, autor: tazbabeslotusEgypt je hotovým rájem na zemi, autor: tazbabeslotus

Památky

Jestli jste se rozhodli v zemi strávit ničím nerušenou dovolenou a užívat si teplého moře nebo máte v plánu obohatit svá fotoalba o nesmrtelné pyramidy či monstrózní Sfingu, je zcela a pouze na vás, avšak nejlepší variantou je skloubit obě aktivity do jedné. Většina cestovních kanceláří rozšiřuje své služby o výjezdy za tradičními památkami do Údolí králů či legendárních Théb, kde s nadšením shlédnete Džoserovu stupňovitou hrobku, Cheopsovu první hladkou pyramidu, palác faraona Amenhottepa a spoustu dalších skvostných památek, se kterými nikde jinde na celém světě do styku nepřijdete. Zda-li patříte mezi milovníky umění a nebo se považujete za absolutního laika, je v konečném výsledku nepodstatné, z magického místa si odvezete nezapomenutelné vzpomínky, jenž vám budou po zbytek let připomínat krásy Egypta.

Egyptské památky jsou staré tisíce let, autor: boomjuanEgyptské památky jsou staré tisíce let, autor: boomjuan

Sharm el Sheikh

Žádná historická prohlídka netrvá věčně a proto pečlivě zvažte, jaký kout přímořské oblasti navštívíte. Není Egypt jako Egypt, bohužel se můžete setkat s místy, kde na vás čeká odpudivé moře, nečištěné pláže a hotelové pokoje ,,ozdobené“ o pár druhů místního hmyzu, takovým ,,letoviscím“ se obloukem vyhněte, vyhozené peníze a pochroumanou psychiku vám již nikdo nevrátí. Sharm el Sheik je takřka sázkou na jistotu, hotelové komplexy bývají překrásně zařízeny, nabízejí all inclusive servis a průchod k mořským plážím je hladký, čistý a nepříliš zdlouhavý. Místní animátoři si pro vás připraví unikátní večerní programy v podobě karaoke show, divadelních představení či diskoték, na kterých se ,,vyřádíte“ jak vy, tak vaše malé ratolesti. Jedinou nevýhodou této, jinak dokonalé dovolené, je večerní projížďka do útulného městečka s tamními trhy, té se nedočkáte, jelikož je oblast pouštního charakteru, kde by se i sebemenší město zkrátka neuživilo.

Hotelové komplexy v Sharm el Sheikhu jsou luxusní, autor: OznKHotelové komplexy v Sharm el Sheikhu jsou luxusní, autor: OznK

Letenky

Společnost Click4sky nabízí letenky i se zpáteční cestou a včetně všech poplatků za neuvěřitelných 1390 Kč. Aerolinie Airstop vám letenku poskytne od 5044 korun a to přímo do Sharm el Sheikhu.

Nejlevnější letenky do Egypta nabízí www.pelikan.cz

Článek Nejlevnější letenky do Egypta – snadná cesta za sluncem byl publikován 12. listopadu 2011 v 16.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...