Letenky do Káhiry za nejnižší ceny

Tagy:  Káhira, egypt, cestování, létání, kultura, centrum, historie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Káhiry za nejnižší ceny

Egypt je destinací, která se za posledních pár let stala velice oblíbenou a navštěvovanou, mluvíme však o přímořských letoviscích a o poznávacích zájezdech do historie z dob minulých. Hlavní město Egypta, Káhira si spoustu sympatií z řad turistů nezískala a to především díky svým válečným konfliktům a občanským nepokojům. Pokud však toužíte poznat odlišnou kulturu, ochutnat místní pokrmy a seznámit se s nevšední tradicí, zavítejte právě do Káhiry.

Káhira neboli Vítězná, to je pravý název tohoto historií opředeného města plného kontrastů, které je skutečnou perlou Orientu. Žije zde 22 miliónů lidí různých národností, náboženství i politického přesvědčení. Nalezneme tu bídu i neskutečné bohatství. V zářivém slunci zde mlčky vedle sebe stojí monumenty z faraónského období, stejně jako arabské kulturní skvosty. Noční město je hrou tisíce světel, všudypřítomná je vůně koření a vodních dýmek, stejně jako obyvatelé města v typických dlouhých oděvech. Káhira je město, které nikdy nespí. Ale i moderní doba je zde znát na každém kroku, rychlá občerstvení typu McDonalds’ či Kentucky patří dnes již k běžnému životu všech místních obyvatel.

Kahira se pyšní bohatou historií, autor: al amirKahira se pyšní bohatou historií, autor: al amir

Moderní historie Káhiry začíná v druhé polovině 10. století. Po úspěšném dobytí země chalifi bylo založeno město Al Qahira, podle arabského názvu planety Mars, která zářila v době kdy armáda narazila na malou městskou osadu.Ve dvanáctém století bylo město obehnáno hradbami a až do roku 1517 bylo mnohými považováno za kulturní středisko arabského světa. V roce 1798 spatřila Káhiru napoleonská vojska a o několik let později začala, díky Muhammedovi Alimu westernizace města.

Hlavním káhirským náměstím je bezesporu Midan Tahrir. Jsou zde soustředěny všechny významné úřady, turistická centra, dobré restaurace a obchody. Přilehlé ulice jsou prakticky 24 hodin denně při životě a směřují k nejvyhledáva­nějším turistickým atrakcím. Ramsesovo nádraží je orientováno severním směrem a přímo z letiště k němu jede autobusová linka číslo 400, jíž je i konečnou zastávkou. Dále zde můžete navštívit mešitu Ar-Rífáího z 19. století a mešitu sultána Hasana, jednu z nejznámějších ve městě. Pochází z let 1356–1363 a je údajně postavena z kusu obložení jedné vítské pyramidy.

Letenky

Nyní se můžete do egyptské Káhiry vypravit s nízkonákladovou společností Ryanair za příjemných 3044 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Zavítejte do Káhiry a poznejte její kouzlo, autor: sisar pelermisZavítejte do Káhiry a poznejte její kouzlo, autor: sisar pelermis

Nejlevnější letenky do Káhiry nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Káhiry za nejnižší ceny byl publikován 3. dubna 2012 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...