Malorka - ráj kultury a relaxace

Tagy:  Malorka, ostrov, země, španělsko, kultura, moře

Sponzorované odkazy:

Malorka - ráj kultury a relaxace

Úchvatných dovolených po překrásných středomořských ostrovech není nikdy dost a zvlášť, pokud jsou takřka za hubičku. Každá destinace oplývá jiným prvenstvím a zajímavostmi, ve kterých si konkurují. Italská Sicílie je rájem divokých večírků a oblázkových pláží, Malta se pyšní rozmanitou krajinou a kolosálními skalnatými masivy, na Kypru si užijete tropických teplot a laciných nákupů a v neposlední řadě musí být zmínka o Malorce, na níž se vydávají i slavné celebrity, které na španělském ostrově najdou klid a požadovaný odpočinek. Temperamentní Španělsko láká do svých spárů tisíce turistů rok co rok snad odjakživa. Není se čemu divit, země žije bohatým kulturním životem, místní občané jsou přátelského charakteru a krajinu nelze ani slovy popsat. Pokud si místo pevniny potrpíte spíše na ostrovní celky, Malorka je ideální volbou na pobyt v ráji.

Malorka se pyšní nepopsatelnou krajinou, autor: terri-in-amerika.deMalorka se pyšní nepopsatelnou krajinou, autor: terri-in-amerika.de

Proč na Malorku?

Malorka je největším ostrovem Španělska, ležící západně ve středozemním moři, ročně ji navštíví na 12 milion turistů, což odpovídá všem obyvatelům České republiky. Oblast je tedy živa prakticky z cestovního ruchu, který se díky téměř tropické poloze nezastaví ani v zimních měsících. Hlavní město Palma de Malorka je nejnavštěvovanější letovisko ostrova nejen díky průzračnému moři a hebkému písku, ale také kvůli tajemné architektuře a prastaré kultuře. Vzhledem k tamní rozmanitosti si ostrov vysloužil výrazy typu „perla Středomoří“, „královna mezi Baleáry“, „ostrov pomerančovníků, citronovníků a palem“ a další vystihující přirovnání.
Dovolená v těchto končinách je ideální především pro náruživé cestovatele, jenž se nebojí za krásu flóry připlatit. Na Malorku si turisté nejezdí pouze odpočinout, ale také nabýt nových zkušenností a vědomostí. Pokud tedy toužíte o klasickém slunění na přeplněné pláži, zavítejte raději to Chorvatska a cestu na tento ostrov přenechejte opravdovým ,,fajnšmekrům“. Na své si přijdou i milovníci sportu, kterým je k dispozici potápění, vodní lyžování či surfování, pasivní plavci mohou navštívit skvostné delfinárium či aquarium.
Zdejší občané vás nadchnou svou otevřenou náručí a nebývalou zdvořilostí. Téměř každý občan vám poskytne azyl a stravu. Pozor si dejte pouze na polední siesty, na které si starousedlíci potrpí. Malorští obyvatelé totiž preferují neuspěchaný způsob života.

Letenky

Nejlevnější variantu vám nabízí opět Wizzair, s kterou poletíte na slunnou Malorku již za 1322 Kč a to včetně zpátečního letu a letištních tax. Vzhledem k tomu, že je ostrov vyhledávanou lokalitou, letenky nejsou nejvýhodnější. Ostatní společnosti vám poskytnou lety nad 2 tisíce korun českých. Díky levně zakoupeným letenkách se i z Malorky může stát poměrně levná dovolená.

Malorka se pyšní nepopsatelnou krajinou, autor: terri-in-amerika.deMalorka se pyšní nepopsatelnou krajinou, autor: terri-in-amerika.de

Nejlevnější letenky na Malorku nabízí www.pelikan.cz

Článek Malorka - ráj kultury a relaxace byl publikován 10. listopadu 2011 v 23.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...