Air Europa

Tagy:  letecká společnost, air europa, létání, cestování, let, levné letenky, letiště, španělsko, malorka

Sponzorované odkazy:

Air Europa

Leteckých společností je dnes na trhu neuvěřitelné množství. Od nízkonákladových, přes specialisty na biznis lety až po ty nejluxusnější. Výběr tedy vskutku květnatý a není se čemu divit, neboť právě letecká doprava patří k nejvyhledáva­nějšími druhu dopravy vůbec. Ovšem jak to tak bývá, ne každý dělá svou práci dobře a proto byste měli vědět, s kým usedáte na palubu a především, komu po čas letu svěříte do rukou svůj drahocenný život.

Ty nejznámější letecké společnosti jako je Lufthansa, KLM, Air France, US Airways, American Airlines, ČSA a podobně, se pyšní neuvěřitelnou prestiží a skvělými referencemi co do bezpečnosti i pohodlí. Ale pravdou je, že si za tyto služby musíte trochu připlatit. Naštěstí existuje celá řada aerolinií, které sice nemají tak známé jméno, ale nejsou o nic méně kvalitní a přesto vám nabídnou letenky za skvělé ceny. Jednou z nich je například Air Europa.

Letecká společnost Air Europa byla založena v roce 1986 pod celým jménem Air Europa Líneas Aéreas. Z názvu můžete celkem snadno odvodit, že svůj původ má firma ve Španělsku, konkrétně pak na Malorce, kde má dodnes své hlavní stanovisko. Dlouhé roky byla aerolinka ze 75 procent vlastněna španělskými bankami, to se ale změnilo a Air Europa je dnes španělskou leteckou společností, která je jednak soukromá a především jako první svého druhu v zemi poskytovala vnitrostátní lety.

Létejte po celé Evropě levně, autor: rickcLétejte po celé Evropě levně, autor: rickc

Každá letecká společnost, která se může chlubit dobrou pověstí a kvalitními službami je na seznamu některé z významných asociací a u Air Europa tomu rozhodně není jinak. Aerolinie se roku 2007, konkrétně pak 1. září, stala právoplatným členem aliance SkyTeam a tím se definitivně zařadila k nejprestižnějším leteckým firmám na světě.

Jak samotný název napovídá, společnost se specializuje výhradně na Evropu, kde poskytuje lety až do 44 atraktivních destinací. Španělsko, oblasti Středomoří jako Itálie, Řecko a Kypr, Paříž, Řím, Severní, Střední i Východní Evropu a spoustu dalších míst můžete s Air Europa navštívit.

Poměrně bohatá letecká flotila společnosti Air Europa se skládá z letounů Boeing 737/800, Airbus 330/200 a Boeing 767/300.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Air Europa byl publikován 11. října 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...