Mallorca za 1 790 Kč

Tagy:  létání, dovolená, malorka, mallorca, španělsko, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

Mallorca za 1 790 Kč

Španělsko beze sporu patří k nejoblíbenějším turistickým oblastem, kam se ročně vydávají i stovky Čechů, lačnících po odpočinku a nic nedělání. Pakliže máte už dost toho pracovního stresu, nervozity, neustálého napětí a k tomu všemu se staráte o domácnost a náročnou rodinu, musíte si alespoň jednou ročně pořádně odpočinou a načerpat nové síly. Chcete-li sehnat dovolenou, kde se vám jednak bude líbit a která nebude tolik nákladná, využijte akčních letenek od spolčenosti Wizzair a vydejte se na překrásnou španělskou Mallorcu, a to již za senzačních 1 790 korun.

Malorka, katalánsky Mallorca, se nachází s souostroví Baleárských ostrovů a je největším španělským ostrovem ležícím na západní části Středozemního moře. Překrásná a dech beroucí Malorka má rozlohu 3 648 km², je 110 kilometrů dlouhá a mezi 60 a 90 kilometry široká. Nejblíže má ke známému španělskému městu Valencie, které se proslavilo především fotbalem a jako rodiště renesančních architektonických umělců.

Autor: Les HainesAutor: Les Haines

Vzhledem k tomu, že ročně Malorku navštíví na 12 milionů turistů, a to především z Německa, přirozeně se místní obyvatelé živí převážně turismem. Mezi další zdroje obživy pak patří také pěstování vína, které je v celém Španělsku velmi oblíbené pro svoji jemnou, sladkou chuť. Úředním jazykem ostrova je samozřejmě Španělština, nicméně hojně je zde rozšířena také katalánština, kterou mluví jedna desetina obyvatel. Mezi klasickou španělštinou a katalánštinou je rozdíl asi jako mezi češtinou a moravským dialektem.

Jakmile se na Malorce ocitnete, okamžitě vás do očí praští překrásná krajina, která je barevná a bohatá na spousty exotických druhů, které jinde jen tak neuvidíte. Na Malorku se lidé jezdí samozřejmě rekreovat a trávit čas u hotelového bazénu a na plážích u moře, nicméně jakmile by vás tyto aktivity omrzely, můžete podniknout mnohem více. Malorka je zajímavá pro svoji rozdílnost, proto neváhejte s vypůjčením automobilu nebo skútru a vydejte se prozkoumat její kopce a přilehlou krajinu.

Hlavním městem Malorky je Palma de Malorka, které při své letní dovolené rovněž musíte zákonitě navštívit. Hlavní město je nejenom centrem turistického ruchu, ale rozhodně se zde nebudete nudit. Kromě pláží a krásné promenády je zde spousta restaurací, barů a také stánky, kde seženete zajímavé suvenýry pro své nejbližší, koření, olivový olej a mnoho dalšího.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Mallorca za 1 790 Kč byl publikován 21. června 2015 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...