Vyhlídkové lety letadlem

Tagy:  letadla, letadlo, vyhlídkový let, let, vrtulník, stíhačka, Cessna, létání, adrenalin, zážitek

Sponzorované odkazy:

Vyhlídkové lety letadlem

Toužíte se prolétnout letadlem nad svým okolím, hlavním městem nebo si prostě jen vyzkoušet tento nezapomenutelný zážitek? Láká vás snad let vrtulníkem nebo stíhačkou? Nic není nemožné! Přesvědčte se sami.

Lety letadlem

Vyhlídkové lety letadlem se provádějí snad „v každém koutě České republiky“. My se zmíníme např. o lokalitách Hradec Králové, Jihlava, Středočeský kraj a Příbram. Právě zde jsou celoročně provozovány vyhlídkové lety, které trvají zhruba jednu hodinu, přesněji cca 10–15 km vzdušnou čarou. Vybrat si můžete z několika typů letadel. Např. létají Piper PA-28, které jsou určeny pro dvě osoby, Zlín 43, Cessna 152, Cessna 172, Cessna 206 a nebo L-200 Morava.
Lokality, které můžete letadlem v těchto místech shlédnout, jsou např. Křivoklát, Konopiště, Žebrák, Točník, zámek Orlík, hlavní město Prahu, brdské hřebeny, Svatou horu a mnoho dalších. Vaše dovolená v ČR může být obohacena o nové zážitky.

Cessna 152, autor: BobMacInnesCessna 152, autor: BobMacInnes Cessna 152, autor: Jerry GunnerCessna 152, autor: Jerry Gunner

Lety vrtulníkem

Chcete-li vyzkoušet něco zajímavějšího než let obyčejným letadlem, zkuste např. vyhlídkový let vrtulníkem. Tyto lety jsou prováděny celoročně s ohledem na počasí. Vyhlídkové lety vrtulníkem jsou např. provozovány v Praze a Mělníku. Létá se typem Robinson R 22 a Robinson R 44. Z vrtulníku můžete shlédnout např. hrad Kokořín, horu Říp, hrad Bezděz, řeky Labe a Vltavu, Vyšehrad, Karlův most, Hradčany a další krásy hlavního města Prahy.
Doba letu záleží na vás, jakou trasu si vyberete. Pohybují se zhruba od 30 minut až po 2 hodiny.

Robinson R 44, autor: -JvL-Robinson R 44, autor: -JvL-

Lety stíhačkou

A pro opravdu náročné milovníky rychlých letadel doporučuji vyhlídkový let stíhačkou. Jedná se o let proudovou stíhačkou L-29 Delfín. Tyto lety jsou provozovány na lokalitách Louny, okres Louny a v Ústeckém kraji.
Vyhlídkový let stíhačkou je opravdu nezapomenutelný zážitek na celý život. Rychlost stíhačky je v rozmezí od 300 až po 600 km/hod, tj. zhruba přetížení 5 G. Pánové a dámy se nejprve seznámí se stíhačkou z venku a poté i zevnitř. Před odletem si projdete nácvikem katapultování pro případ nouzového opuštění stíhačky, a teprve poté vás čeká samotný let s profesionálním pilotem s dlouholetou praxí.
Délku letu a trasu si vyberete a domluvíte s pilotem. Stejně tak i různé akrobacie, kladné a záporné přetížení apod. Záleží jen na vás, na tom, kolik jste schopní vydržet. Celková doba letu činí cca 30 min.

Letenka na vyhlídkový let letadlem, vrtulníkem anebo dokonce stíhačkou je opravdu bezvadným dárkem nejen pro muže, ale i ženy. Buďte originální a překvapte svého partnera tímto zajímavým dárkem. Darujte zážitek plný adrenalinu!

Článek Vyhlídkové lety letadlem byl publikován 6. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...