V létě za sluncem? Vyzkoušejte Thajsko

Tagy:  Thajsko, Phuket, dovolená, luxus, slunce, Phi Phi

V létě za sluncem? Vyzkoušejte Thajsko

Lákají vás deštné pralesy, tropické ostrovy, palmy, moře či hory? Chcete zažít báječnou dovolenou v zemi plné slunce? Stačí si jen vybrat, jakou část Thajska zvolíte. Pojďme si společně tuto nádhernou zemi plnou přírodních a architektonických krás představit. Na exotickou dovolenou na druhém konci světa se můžete vydat i vy.

Letíme do Thajska

Mezi květnem a říjnem do této země raději nejezděte, mohl by vás překvapit déšť. Zkuste se sem podívat raději v době, kdy je v Čechách zima.
Jednou z nejnavštěvo­vanějších světových turistických destinací je bezpochyby Bangkok, kde žije cca osm milionů obyvatel. Milovníci azurového moře budou možná zklamáni, zato fanoušci historie budou nadšení. Říká vám něco nejznámější historická stavba chrám Wat Traimit, socha sedícího Buddhy z ryzího zlata, Královský palác či dvě obrovská obchodní centra MBK a Siam Paragon?
Dále vám doporučuji město Suhkothai s chrámem Wat Mahathat a Wat Sra Srí, který se nachází na ostrově uprostřed velkého jezera. Město Ayuthaya se může pochlubit archeologickými komplexy. Do těchto měst by se vám mohl hodit průvodce po Thajsku. Jedině s ním tak navštívíte opravdu krásná místa.

Nádherný ostrov

Ko Chang je natolik krásný ostrov, že si jej zamiluje opravdu každý. Většina ostrova pokrývá deštný prales a samozřejmě rozlehlé pláže plné života. Romantika u vodopádů, sloni, plážové resorty, klidná místa a mnohem víc vás na tomto ostrově čeká.
Máte namířeno do Thajska prožít dovolenou v ráji? V takovém případě vám doporučuji letovisko Pattaya. Máte chuť zažít opravdu luxusní dovolenou? Pak musíte zaletět na Phuket. Tyto resorty si nemůže dovolit každý, bohužel jsou pro drtivou většinu peněženek téměř nedostupné. Blízky ostrůvek je např. Ko Phi Phi Don. Cenově přijatelnější jsou např. ostrovy Ko Samui, Ko Moo či Ko Samet.

Travel tipy

Pokud máte do této země namířeno, vyzkoušejte tradiční thajskou masáž. Nemusíte mít strach, že by se jednalo o erotickou masáž nebo takovou, po které se ráno nebudete moci hnout.
Plovoucí trh. Ano, barevný kolorit plovoucího trhu je netradiční obrázek obchodování (perfektní atrakce pro turisty). Chcete-li takové trhy vidět, vydejte se z Bangkoku směrem na sever.
Jen pro zajímavost, na ostrově Phuket se nachází rehabilitační centrum pro opice, zahrady orchidejí nebo také muzeum mušlí.
Nezapomenutelná dovolená v Thajsku vás nezklame.

Článek V létě za sluncem? Vyzkoušejte Thajsko byl publikován 6. února 2019 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...