Levné letenky do Thajska – za krásami Asie

Tagy:  Thajsko, Bangkok, palác, Wat Phra Keo, Vimanmek

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Thajska – za krásami Asie

Přesto, že za nejatraktivnější oblasti se obecně považuje Karibik a jižní Amerika, Thajsko se světově řadí k nejnavštěvo­vanějším destinacím. Není se čemu divit, asijské pobřeží skrývá neskutečné divy v podobě exotických ryb, sametového písku a naprosto průzračného moře. Thajsko je zemí protikladů, na jedné straně si užijete dokonalý relax v přepychových hotelových resortech s výhledem na panorama pobřeží a na straně druhé tu noční život skrývá bujaré večírky, alkohol a luxusní restaurace.

Téměř 60ti milionové město na rozdíl od ostatních zemí nebylo nikdy v područí žádné evropské země a od roku 1932 se stalo konstituční monarchií, vládne zde král Bhumibol, který je nejdéle žijícím vládnoucím monarchou na světě. Thajsko obklopují čtyři sousedé – Myanmar, Laos, Kambodža a Malajsie, přičemž Thajsko je jednoznačně nejbohatší a je jakýmsi lídrem cestovního ruchu.

Bangkok

Hlavní město, přezdívané město andělů leží asi 20 kilometrů od thajského zálivu a bydlí tu většina obyvatel země. Doprava je zde stejně hektická jako způsob života místních lidí, takže pokud toužíte po oáze klidu a pohodlí, Bangkoku se vyhněte velikým obloukem. Město se pyšní řadou památek, neváhejte a zpestřete si pobyt historickým poznávacím zájezdem.

Doprava v Bangkoku je katastrofální, dennodenně město sužují kolony, autor: Paul 012Doprava v Bangkoku je katastrofální, dennodenně město sužují kolony, autor: Paul 012Nákupní centra jsou v hlavním městě na vyspělé úrovni, autor: Nurgut73Nákupní centra jsou v hlavním městě na vyspělé úrovni, autor: Nurgut73

Královský palác a Wat Phra Keo

Středověký komplex byl vystavěn roku 1782 a následně se stal sídlem krále. Vzhledem ke způsobu vlády je pro spoustu oddaných domorodců sídlo posvátným místem. Od roku 1946 se stal Wat Phra Keo spíše turistickou atrakcí, jelikož královská rodina se usídlila v paláci Chitrlada v části Bangkoku nazývající se Dusit.

Palác Vimanmek

Největší budova celého Thajska byla postavena v 19. století. Zajímavostí je, že k jeho zrození nebyl použit jediný hřebík ani matka, celá budova je vystavěna pouze z dřevěných kolíků ze zlaceného týkového dřeva. Obří budova se nachází v ulici Dusit, stejně tak jako dokonalý palác královské rodiny.

Letenky

S Eva Air se do Thajska podíváte již za příjemných 14 730 Kč, tam i zpět, včetně všech poplatků. Wizz Air vás vypraví okolo 17 tisíc korun, za stejných podmínek jako již zmiňovaná společnost Eva Air. Avšak Pelikán je v nabídce letů zcela bezkonkurenční, z nedalekého Mnichova přímo do Bangkoku odletíte za krásných 13 192 korun.

Nejlevnější letenky do Thajska nabízí www.pelikan.cz

Thajské letiště se pyšní prvotřídním transportem a moderními stroji, autor: MattesThajské letiště se pyšní prvotřídním transportem a moderními stroji, autor: Mattes

Článek Levné letenky do Thajska – za krásami Asie byl publikován 30. září 2011 v 19.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...