Letenky do Bangkoku – poznejte asijskou metropoli

Tagy:  Bangkok, thajsko, mertropole, hlavní město, turistika

Sponzorované odkazy:

Letenky do Bangkoku – poznejte asijskou metropoli

Thajsko je lákavé nejen pro svou úchvatnou přírodu v podobě nekonečných pláží zalitých hřejivým sluncem, ale také díky svému tradičnímu jídlu a přátelským obyvatelům. Pokud jste se rozhodli zemi navštívit, určitě byste neměli opomenout zavítat do hlavního města, Bangkok sice není romantickou metropolí, za to vám poskytne nevšední podívanou a nezapomenutelné zážitky.

Bangkok je 22. největší město na světě s oficiální populací kolem 6 704 000 obyvatel, ale díky velké migraci z celého Thajska i z ostatních asijských zemí se ve skutečnosti odhaduje, že v Bangkoku žije skoro 15 milionu lidí. Bangkok sousedí z šesti dalšími thajskými provincemi, kterými jsou Nonthaburi, Pathum Thani, Chachoengsao, Samut Prakan, Samut Sakhon a Nakhon Pathom.

Bangkok v sobě snoubí prvky moderní i starobylé architektury, autor: @Doug88888Bangkok v sobě snoubí prvky moderní i starobylé architektury, autor: @Doug88888

Bangkok, neboli také město andělů, bylo v minulosti, díky své síti vodních kanálů, označováno jako Benátky Východu. Poté, co říční cesty ustoupily silnicím a ulicím, mluví se o thajské metropoli s nádechem světovosti jako o Velkém mangu. Bangkok, Thajci ve zkráceném znění nazývaný, Krung Thep, se jako hlavní město zrodil v roce 1782 ve složitých letech po pádu svého předchůdce Ayuthayi, vyvrácené Barmánci.

Již jsou tomu téměř dvě století, co představuje Bangkok politické, společenské a ekonomické centrum nejen Thajska, ale také velké části jihovýchodní Asie a Indočíny. Jeho vliv v oblasti společenských věd, politiky, módy a zábavy stejně jako jeho role obchodního, finančního i kulturního centra dávají Bangkoku statut globálního města. Snoubí se zde thajská, čínská, indická, buddhistická, muslimská i západní kultura spolu s dynamickou thajskou ekonomikou, a proto se Bangkok stává jednou ze světově nejoblíbenějších destinací jak pro obchodníky, tak pro turisty přijíždějícími za zážitky a zábavou.

Poznejte 22. největší město světa, autor: bangkok_diaryPoznejte 22. největší město světa, autor: bangkok_diary

Bangkok je považován za jedno z hlavních turistických míst na světě, neboť se zde snoubí prvky všech metropolí světa. Přijeďte nalézt impozantní chrámy, hotely pro každou kapsu a náladu, vzrušující trhy, nablýskané nákupní centra a proslulou noční zábavu. Užijte si nezapomenutelnou romantickou večeři při svíčkách na lodi po řece Chao Phraya. Zažijte vše o čem jste jen slyšeli, od jízdy na tuk tuku, až po thajskou masáž a delikatestní thajskou kuchyni.

Letenky

Letenky do Thajska a převážně do Bangkoku jsou až překvapivě levné. Se společností Qatar Airways se do hlavního města dopravíte za 9636 korun a to včetně zpáteční lety a veškerých letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Bangkoku – poznejte asijskou metropoli byl publikován 8. února 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...