Bez pojištění nevzlétejte

Bez pojištění nevzlétejte

Víte, jaké nepříjemnosti vás na dovolené mohou potkat? Začíná to už na letišti, kde můžete přijít o zavazadla, pokračuje to výčtem různých zranění a zdravotních potíží a končí způsobením škody na zdraví cizímu člověku. Pravděpodobnost, že se tomuhle všemu vyhnete, je sice o něco vyšší, než že vás to potká, ale raději na to buďte připravení.

Nejvíce zranění v zahraničí logicky mívají lidé, kteří tam sportují. Počet pojistných událostí tradičně stoupá o jarních prázdninách, kdy se vydáváme lyžovat. V létě je častým rizikem potápění, pak přichází na řadu adrenalinové sporty. V mořských destinacích je populární například kiteboarding.

To však neznamená, že cestovní pojištění byste si měli zařídit jen tehdy, když máte v plánu v zahraničí sportovat. Spíš naopak. Sportovci jsou v tomhle zodpovědnější a pojišťují se, zatímco běžní dovolenkáři věří svému andělovi strážnému.

Co všechno vás může na dovolené potkat?

Nejhorší jsou zdravotní potíže. Kartička zdravotní pojišťovny vám sice zajišťuje, že budete v zemích EU a partnerských státech ošetřeni, ale určitě to nebude zdarma. Ceny za běžné vyšetření se pohybují v tisícikorunách, natož když pak musíte neodkladně na operaci. Komplikované je to rovněž na ostrovech, ze kterých vás kvůli každému většímu problému musí transportovat na pevninu.

Může se vám také přihodit, že vám někdo ukradne osobní věci. Přijdete o zavazadla na letišti, zmizí vám celé golfové vybavení nebo vám někdo shodí ze stolu drahý foťák. A když se nad tím zamyslíte, stejná věc se omylem může stát i vám. Způsobíte někomu škodu na majetku či zdraví.

Nejen s tím vám pomůže dobré cestovní pojištění. Kvalitní pojišťovna vám bude krýt záda, ať už se stane cokoliv, a vždy poradí. Získáte nonstop telefonní servis, operátorka vám v případě nouze zjistí, co dělat.

Kde sehnat dobré cestovní pojištění?

Nejlepším expertem, který v Česku působí, je ERV Evropská pojišťovna. Na trhu je už dlouhá léta, o čemž svědčí například ocenění pojišťovna s nejlepším cestovním pojištěním, které obdržela už 14krát po sobě. Desetkrát obhájila ocenění Pojišťovna roku.

Vzhledem k ostatním poskytovatelům cestovního pojištění vyniká česky hovořící non-stop asistenční službou a vlastními Euro-Centry po všech kontinentech. Nabízí rovněž nejširší pojistnou ochranu, kterou v ČR dostanete, proplácí léčebné výlohy až do částky 10 000 000 Kč a jako jediná poskytuje celo­roční cestovní pojištění MultiTrip.

Každý cestující má u ERV Evropské možnost vybrat si přesně to, co bude vyhovovat jeho typu cesty. Pro běžné cestovatele je vhodné zejména  pojištění do zahraničí Sbaleno, které se dělí na několik podkategorií. Přímo si vyberete, zda jedete k moři, na poznávací zájezd či na jiný typ odpočinku a dál nemusíte nic řešit.

Kdyby vám běžná nabídka nestačila, je možné si ještě dojednat další připojištění,  pojištění storna zájezdu a jiné služby. Vždy máte jistotu, že na ERV Evropskou se můžete plně spolehnout. V případě problémů pomohou s řešením a pojistnou událost proplácí do sedmi pracovních dnů.

Článek Bez pojištění nevzlétejte byl publikován 1. září 2016 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...