Jaký kufr zvolit do letadla?

Jaký kufr zvolit do letadla?

Cíl dovolený je vybraný, vše zaplacené a v ruce letenka? Tím pádem je čas na zabalení věcí do kufru. S tím přichází otázky, které jistě každý dobře zná. Jaké zavazadlo si vzít s sebou na palubu? Jaké rozměry jsou povolené, je toto zavazadlo limitováno váhou? V nadcházejícím textu najdete informace, které vám jistě přijdou vhod.

Zapsané X kabinové zavazadlo

Zapsané neboli odbavené zavazadlo je zavazadlo, které je v letadle, ale nemáte k němu přístup. Hmotnostní limit bývá kolem 20 kg. Každá společnost to má jinak a je dobré si to dopředu pořádně zjistit. Pokud limit překročíte, počítejte s tím, že vám budou účtovány poplatky, které nejsou nejlevnější. Kabinové neboli příruční zavadlo, může být malý kufr, taška od notebooku a jiné. Toto zavazadlo si berete s sebou na palubu a během letu k němu máte přistup.

Příruční zavazadlo

Taška do letadla neboli příruční zavazadlo si s sebou můžete vzít do letadla, avšak musí splňovat určité parametry. Tyto omezení se zavedli z důvodů, že si každý do letadla nějaké to zavazadlo vezme. Jenže na palubě letadla není až tak moc místa a musí se rozdělit pro všechny cestující. Příruční zavazadlo podléhá jak rozměrovému tak i váhovému limitu. Díky omezení rozměrů nebudou odkládací prostory plné a váha je omezena především nosností odkládacích skříněk. Každá společnost má limity různé, obecně ale platí, že by příruční zavazadlo nemělo vážit více jak 5 – 8 kg. I rozměrové limity budou u různých společností jiné, tyto rozměry se pohybují okolo 55 × 40 × 20 cm.

Jaké příruční zavazadlo zvolit

Pokud si budete vybírat nové příruční zavazadlo, doporučení jistě padne na malé kufry do letadla. V dnešní době se na trhu objevují běžně, díky kufru na kolečkách bude manipulace po letišti velice pohodlná. Většina kufrů do letadla nabízí inovativní designe a kvalitní zpracování.

Článek Jaký kufr zvolit do letadla? byl publikován 31. července 2016 v 17.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...